Diagnosi

L’Ajuntament va presentar la diagnosi del Pla d’Economia, Ocupació i Formació, un dels projectes més importants impulsats pel Servei de Promoció Econòmica, que té un cost total de prop de 25.000 euros i compta amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona (amb una subvenció de 14.670 euros).

El cap de Promoció Econòmica, Josep Torrent, ha explicat que el projecte parteix de diferents realitats. Per una banda, al Baix Llobregat Nord a curt termini hi haurà un canvi important en les infraestructures, sobretot amb l’obertura de la futura autovia B-40, que implicarà un canvi important en les comunicacions. A més, la disponibilitat de sòl industrial a prop de Barcelona s’està esgotant i per tant s’ha de posar en valor aquells municipis que, com Olesa de Montserrat, tenen espai industrial disponible.

Des del departament de Promoció Econòmica també es valora positivament el desenvolupament d’un altre Pla estratègic centrat al Baix Llobregat Nord, en aquest cas centrat en el turisme i liderat pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat. L’aposta decidida d’Olesa per ampliar l’oferta de cicles formatius és un altre dels elements que s’ha tingut en compte a l’hora d’impulsar aquest Pla estratègic.

El regidor d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament d’Olesa, Dídac Solà, ha destacat que el Pla “vol esdevenir l’instrument de referència per articular de forma ordenada, realista i estratègica el desenvolupament econòmic i l’ocupació d’Olesa de Montserrat”, combinant actuacions “que permetin fer front a les necessitats actuals amb estratègies de futur per posicionar Olesa de Montserrat dins del Baix Llobregat Nord”.

L’objectiu d’aquest projecte és, en primer lloc, entendre quines són les dinàmiques econòmiques, ocupacionals i formatives actuals al municipi i poder planificar, en coherència amb la realitat, les accions necessàries per la transformació del territori i la millora de la qualitat de vida. En l’acte d’aquest dijous, a banda de presentar la diagnosi, també es faran grups de treball amb agents implicats en els diferents àmbits.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Guaita!

Fora de joc

Futbol Sala

Campiona i rècord

Boxa

Farmàcies de Guàrdia