Avinguda remodelada

L’avantprojecte de remodelació de l’avinguda Francesc Macià, un dels principals eixos viaris d’Olesa, va ser presentat en un acte a l’Escorxador. El regidor d’Obres i Edificació de l’Ajuntament, Miquel Riera, ha destacat que la remodelació de l’avinguda Francesc Macià és una prioritat de l’Equip de Govern, i un dels objectius d’aquest mandat. És per aquest motiu que va demanar finançament a la Diputació de Barcelona per poder-lo tirar endavant. En aquest sentit, l’ens supramunicipal va dotar l’Ajuntament amb 800.000 euros per finançar tres obres: la rambleta del carrer Priorat, la construcció de la nova caserna de la Policia Local i també la remodelació de Francesc Macià. Ara bé, les obres de remodelació no s’engegaran fins que no estiguin enllestides les de la riera de Can Carreras, un altre dels grans projectes que té en execució l’Ajuntament.

Per impulsar la remodelació de l’avinguda Francesc Macià, el 2017 l’Ajuntament també va demanar a la Diputació de Barcelona un estudi previ que servís per identificar els problemes d’aquest important eix viari, i l’ús que en fan tant conductors com vianants, així com la relació amb el comerç. Després d’aquesta diagnosi, l’Ajuntament va licitar l’elaboració del projecte constructiu, que va arrencar amb un procés de participació i una consulta a través d’Internet per conèixer les preferències dels olesans i olesanes. La gran majoria d’aportacions ciutadanes contemplaven la idea d’eixamplar voreres, eliminar barreres arquitectòniques, augmentar la presència de verd i millorar el mobiliari urbà.

L’avantprojecte contempla mantenir dos carrils per a la circulació de vehicles, un per a cada sentit. Això ja suposarà destinar-hi a la circulació 6 dels 12 metres d’amplada que té l’avinguda. La resta, sis metres més, es destinaran als vianants en forma de voreres més amples, fet que, ha admès el regidor d’Obres i Edificació, suposarà perdre places d’aparcament. Ara bé, sí es mantindran les parades d’autobús i les zones de càrrega i descàrrega.

De l’avantprojecte, Miquel Riera ha destacat que resol els itineraris que concentren més vianants i les confluències amb la plaça Catalunya i la plaça de l’Oli, amb solució a un dels punts conflictius més importants que hi ha actualment, com són la perillositat de les escales que donen accés al pàrquing públic soterrat. Per al regidor, amb la reducció de carrils es pacificarà el trànsit i el vianant tindrà més espai. D’altra banda, l’avantprojecte ha descartat la instal·lació de carrils bici, que segons el regidor Miquel Riera “caldrà definir en altres carrers de l’Eixample”.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Guaita!

Fora de joc

Futbol Sala

Campiona i rècord

Boxa

Farmàcies de Guàrdia