Covid-19 a Olesa: sota control amb l’estricte protocol del CAP

La situació de la pandèmia a Olesa de Montserrat presenta una tendència a anar en augment, seguint la tendència de la Regió Sanitària Metropolitana Sud, si bé l’estricte protocol que aplica el Centre d’Atenció Primària (CAP) d’Olesa, tant pel que fa a la realització de proves PCR com de rastreig dels contactes dels casos positius, afavoreix la seva ràpida detecció i un seguiment domiciliari. Actualment a Olesa hi ha una cinquantena de casos positius amb seguiment domiciliari, segons dades facilitades pel CAP Olesa, que des de l’11 de maig ha realitzat 1.860 proves PCR. Des de l’Hospital comarcal de Martorell han informat, per la seva banda, que en la darrera setmana s’han donat alguns ingressos, ja donats d’alta, i que a data d’avui resta ingressada una persona d’Olesa. En caps dels ingressos produïts els darrers dies la persona afectada ha estat derivada a l’UCI

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat continua en contacte constant amb el CAP Olesa i l’Hospital comarcal de Martorell per al seguiment de la pandèmia al municipi, ja que és d’aquests dos centres d’on rep dades de primera mà quant a la incidència local del coronavirus, a banda de les dades que publica el departament de Salut al portal web aquas.gencat.cat.

Segons aquestes dades, de fet, en els darrers 7 dies s’han detectat a Olesa 15 casos positius, 9 menys que els que hi havia fa una setmana.

Situació a les residències

La situació a les residències d’Olesa es manté estable, i a data d’avui no hi ha cap resident que hagi donat positiu en cap dels centres. El CAP Olesa està alerta davant qualsevol sospita de simptomatologia compatible amb la Covid-19, i seguint aquest protocol, davant un cas sospitós, ha realitzat proves PCR a tot el personal i interns de les residències Santa Oliva i La Vila, que han donat negatiu en ambdós centres.

Per mantenir estable i controlada la situació a les residències, la Generalitat ha comunicat als diferents centres que no poden acceptar nous ingressos fins a nova ordre. A més, el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ja ha anunciat que es faran cribratges massius amb proves PCR a tots els treballadors i treballadores de residències, cada dues o tres setmanes.

A la Regió Sanitària Metropolitana Sud, a la qual pertany Olesa, la situació de la pandèmia presenta un nivell creixent de casos positius, que eviten que la situació s’estabilitzi. Davant aquesta progressió ascendent, la Regidora de Salut Pública, Ada Agut, ha reiterat que és important que la ciutadania “no abaixi la guàrdia” i apliqui les mesures bàsiques de prevenció (distància, mascareta, rentat de mans). L’Ajuntament d’Olesa s’ha preparat per poder reprendre aquest setembre l’activitat al municipi i atendre la ciutadania que es trobi en situació de vulnerabilitat a causa de la pandèmia. El reforç econòmic de les àrees de Serveis Socials i Habitatge, precisament, va dirigit a atendre les necessitats que puguin sorgir, i són accions que se sumen a d’altres de caire econòmic també impulsades per l’Ajuntament, i que, de manera, directa, han suposat un cost per a les arques municipals de més de mig milió d’euros.

Davant l’increment dels casos positius a Olesa, i la propera tornada  a l’activitat prevista per setembre, l’Alcalde d’Olesa, Miquel Riera, torna a fer una crida per que la ciutadania acompleixi de forma estricta les normes i recomanacions de Salut, “reduint les trobades i desplaçaments als mínims imprescindibles, emprant la mascareta i seguint les mesures de higiene, per tal de protegir-nos i protegir a les persones més vulnerables”.

 

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Alimentació

Farmàcies de Guàrdia