Cal Candi: la destrossa avança cap a Santa Oliva

Encimenten les nostres rieres?

La maquinària pesada ha entrat a la Riera de Can Llimona i el Torrent de les Arengades, destrossant la vegetació de l’entorn, fent moviments de terra molt importants i alterant el conjunt del medi natural. La intervenció de l’urbanisme despistat convertirà «els actuals barrancs poc transitables» en espais verds i naturals. Quina bogeria!

No era més fàcil realitzar una intervenció de desbrossa selectiva, de reforçar la vegetació de ribera i de condicionament dels torrents d’Olesa per posar en valor la natura enlloc de totes aquestes obres?

Una zona verda al camp?

Ens anuncien una zona verda…als camps i les vinyes! Després d’eliminar el Bosquet de Cal Candi i deixar-hi «quatre pins», la lògica del ciment imposa una nova actuació: moure terres, urbanitzar camps i arrencar el matollar…per després plantar-hi gespa i posar-hi un fanal? No era més fàcil anul·lar les obres d’aquest sector i estalviar-se la destrossa del medi ambient i estalviar recursos? Les zones verdes fan falta a les zones urbanes i no pas als espais agraris.

Tot preparat per la Ronda Nord ?

Ens asseguren que la «perllongació del carrer Empordà» (que arrenca des del Carrer Vall d’Aran -a sota de l’Institut Daniel Blanxart) serà una pista de muntanya integrada a les vinyes i, per això, tal i com marca la lògica de l’asfalt, es destrossen les vinyes, es destrossen les rieres, es cimenta el camp… i es talla de cop la carretera: s’acaba i punt, sense anar enlloc!

Una mica sospitós oi ?

Potser no és una prolongació d’un carrer, potser no és una pista de muntanya integrada…, potser és l’inici de la Ronda Nord, que travessarà les vinyes per sobre de Santa Oliva i el Collet de Sant Joan fins a trobar la Balconada (a l’altura del Club de Tennis) i ens omplirà d’asfalt i 249 xalets de luxe l’actual perímetre de Can Llimona.

Un espai per l’esperança !

La Ronda Nord proposada pel POUM encara no està aprovada. El Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya va presentar un informe ambiental molt sever en contra del POUM i, en especial, de les actuacions de la Ronda Nord (entre d’altres). Les Associacions Veïnals d’Olesa també van presentar al·legacions al POUM en el mateix sentit i el conjunt del Moviment Veïnal seguim fent resistència, com el Pinet de Santa Oliva, davant l’especulació urbanística i la destrucció del territori. Suma’t a la mobilització ciutadana i posem la vida al centre! Contacte a movimentveinal@gmail.com  i xarxes socials.

Moviment Veïnal

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Guaita!

Fora de joc

Futbol Sala

Campiona i rècord

Boxa

Farmàcies de Guàrdia