Balanç a meitat de mandat

Ja hem arribat a l’equador del mandat i des de Junts volem fer una valoració de la feina feta que hem realitzat com a part de l’equip de Govern i valorar també els projectes de futur que tenim al davant.

El setembre de 2019 s’inicien converses amb el Bloc Olesà per explorar coincidències en tot un seguit de punts del programa de Junts per al mandat 2019-2023 en els quals la nostra formació pugui aportar valor i propostes, tal com ja es va fer palès durant la campanya. Tenim una determinació total a sumar i d’Olesa el millor lloc per viure-hi.

Aquestes primeres converses giren entorn de les ordenances i preus públics com també relacionats amb els pressupostos pel 2020, proposem que aquests no tinguin mai un increment superior a l’IPC, així com en anys posteriors tampoc cap impost municipal superi aquest índex. Es consensuen també possibles inversions a realitzar

durant el mandat i del Pla d’acció municipal 2019-2023.

Un dels punts principals del programa de Junts és la importància de poder reactivar fer créixer els polígons industrials de la nostra població sobretot dotant-los de millors accessos i sobretot amb molta seguretat jurídica (imprescindible amb l’aprovació del nou POUM).

També destaquem la importància de destinar una part de les inversions per millorar instal·lacions esportives, com és la fase 2 del complex esportiu del Salvador Boada, o poder incrementar en els pressupostos la partida econòmica destinada als serveis socials.

L’aprovació del POUM com a eina imprescindible per traçar el futur d’Olesa, com ho hauria de ser per la resta de formacions del consistori, i treballar plegats davant les administracions superiors per negociar la màxima ajuda econòmica per equipaments i infraestructures.

Trobades totes aquestes coincidències i amb altres punts tant a ordenances com a pressupostos pel 2020 finalment Junts va votar a favor donant estabilitat a l’equip de Govern. Amb aquesta aprovació s’ha pogut arribar en unes millors condicions econòmiques que ens ha permès afrontar un any 2020 molt complicat marcat per la pandèmia que comença a finals de febrer.

Tot just un mes abans, a finals de gener, Junts-Olesa entra a formar part de l’equip de Govern amb un pacte subscrit pel que resta de mandat fins al 2023 i que atorga la Regidoria d’Esports al regidor Domènec Paloma.

El primer any de Junts al Govern municipal davant el departament d’Esports no ha estat fàcil. La gestió ha estat molt complicada en plena pandèmia, amb l’estat d’alarma i el confinament domiciliari. Una tasca, com en tots els altres departaments de l’Ajuntament, que s’ha anat gestionant dia a dia, prenent cada dia la millor decisió possible amb les incerteses en l’aplicació de les mesures sanitàries en cada moment i del PROCICAT. La voluntat i capacitat de treball del nostre equip, creiem que ha permès fer-ho d’una manera prou exitosa i que tot i que alguna vegada les decisions han sigut difícils, sempre ha sigut pel bé de tothom.

Els tres primers mesos del 2021 els índexs de contagis segueixen en augment i s’han hagut d’adoptar mesures restrictives en les instal·lacions esportives municipals per evitar contribuir a l’escalada de contagis. Ara sembla que arribats al mes de juny s’intueix una millora en la salut col·lectiva i baixa el nombre de contagis, l’arribada de les vacunes i la consciència que ja tenim tots plegats del que ha significat la pandèmia ens dóna la llum de l’esperança per tornar a certa normalitat.

Esperem que aquesta normalitat ens permeti afrontar nous reptes i poder reprendre projectes que s’han quedat aturats malauradament per aquest estat de contingència. Finalment ens adrecem a totes les olesanes i olesans per desitjar-los (amb mesures i formats que es puguin aplicar) una molt bona Festa Major.

Junts per Catalunya

 

 

 

 

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Farmàcies de Guàrdia