Assemblea de la CMO

El passat dissabte 27 d’abril, la Comunitat Minera Olesana va celebrar la seva Assemblea General Ordinària a la sala d’actes de la cooperativa. La sessió, que es va donar per iniciada en segona convocatòria a les sis de la tarda, va servir per aprovar l’Informe de Gestió, la Memòria i els Comptes Anuals de la cooperativa de l’aigua tancats el 31 de desembre de 2018, així com diversos documents com la Base de Repartiment, l’Aplicació de Resultats i l’Informe dels Interventors de Comptes. Durant l’Assemblea, també es va aprovar el Pressupost dels Fons d’Educació i Promoció de les cooperatives i es va presentar l’organigrama de la cooperativa sorgit de les eleccions celebrades durant l’Assemblea General Extraordinària del passat mes de febrer. Alhora, també va quedar aprovat el nou Reglament de règim intern de la cooperativa.

L’encarregat de donar el tret d’inici a la sessió va ser Joan Arévalo, president de la CMO, que va recordar el 2018 com l’any d’inici de la commemoració del 150è aniversari de la Comunitat Minera Olesana, una fita que la cooperativa ha celebrat amb diversos actes. Des del mes de juny de 2018, la cooperativa ha celebrat activitats amb èxit de públic, com un concert de l’Orquestra Simfònica del Vallès a La Passió d’Olesa, amb l’assistència d’unes 1.200 persones; la inauguració de l’exposició “Aigua i Economia social: 150 anys de la Comunitat Minera Olesana”, visitada per la ciutadania i grups d’alumnes durant tot un mes; o la presentació i publicació del llibre commemoratiu “Història de l’aigua a Olesa: 150 anys de la Sociedad Minera Olesanesa”, escrit per Jaume Morera.

Durant la seva intervenció, Arévalo va instar al Consell Rector a preparar un pla estratègic per tal de prospeccionar si, més enllà de la gestió de l’aigua, la CMO podia entrar a gestionar també altres àrees: des del camp energètic fins les clavegueres del municipi, passant així a oferir el servei integral de l’aigua a Olesa: des de l’aigua neta fins la bruta. El president de la CMO també va recordar que la cooperativa de l’aigua ha seguit i seguirà treballant amb la darrera fase del projecte “Olesa, Aigua segle XXI”. Així, va anunciar que aquest 2019, es posarà en marxa el mecanisme per fer possible l’aprofitament de l’aigua del pou de Santa Oliva, que farà estalviar unes tres hores de bombeig de l’ETAP. L’objectiu, va dir, és “seguir millorant en productivitat, eficiència i estalvi”.

Seguint l’ordre del dia previst, un dels primers temes destacats va ser la presentació de l’Organigrama de la Cooperativa, un cop celebrades les eleccions el passat 2 de febrer de 2019. Arévalo va valorar-lo molt positivament, especialment pel fet que “tots els òrgans socials hagin quedat coberts”. Per altra banda, durant l’Assemblea General Ordinària també va quedar aprovat l’Informe de Gestió, Memòria i Comptes Anuals tancats el 31 de desembre de 2018. En aquest punt, Arévalo va exposar que la CMO té un percentatge de rendiment del 87%, “una molt bona xifra”, i va destacar que la ràtio de litres d’aigua consumits per habitant i dia es va tornar a reduir dels 108 del 2017 als 106 el 2018. Amb l’esperit de seguir millorant, en l’apartat d’inversions, Arévalo va explicar que s’ha decidit apostar per “canviar filtres de sorra silícia per Filtralite, un material amb una filtració d’altíssima eficiència, tant per la qualitat de l’aigua com per la reducció dels costos que suposa. El producte fa un filtratge de major profunditat i ofereix temps de colmatació molt allargats.

L’Assemblea General Ordinària també va aprovar documents com la Base de Repartiment, l’Aplicació de Resultats i l’Informe dels Interventors de Comptes. En aquest punt, Joan Arévalo, president de la CMO, va recordar que el patrimoni net de la cooperativa de l’aigua ha seguit creixent un any més. De la mateixa manera, els socis i sòcies de la cooperativa de l’aigua també van donar llum verda al Fons d’Educació i Promoció de Cooperatives i Fons Socials pel 2019. Un any més, la CMO tornarà a ajudar econòmicament entitats amb objectiu d’incidència social o de lluita contra l’exclusió social, entre d’altres qüestions, com la promoció del cooperativisme.

L’Assemblea General Ordinària va comptar també amb la votació i aprovació del Reglament de Règim Intern de la cooperativa, que ja va ser entregat en format d’esborrany als assistents de l’Assemblea General Extraordinària del febrer i que, un cop transcorreguts els 30 dies en els quals podien presentar-se esmenes,  ha estat aprovat i ratificat definitivament.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Som el teu estiu

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Farmàcies de Guàrdia