Alzheimer

L’Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer i altres Demències del Baix Llobregat (AFABaix) s’ha tornat a posar en marxa en el nostre municipi. Aquesta entitat havia estat activa entre 1997 i 2012. Moltes de vosaltres recordareu una desfilada de moda que es va fer en el 1997 per recollir diners que es van invertir posteriorment en centres de suport per a persones afectades.

L’AFA Baix Llobregat és una entitat sense ànim de lucre, declarada d’utilitat pública, nascuda el 1994 amb la finalitat de donar suport i millorar la qualitat de vida de tots els afectats per la malaltia d’Alzheimer. L’entitat ofereix diversos serveis i activitats, i realitza tasques de representació davant l’Administració. Les activitats que es realitzen són:

– Atenció professionalitzada, individualitzada i especialitzada als afectats per la demència i llurs famílies, a través dels diferents programes i tallers, com són els Centres Aloïs i els tallers de memòria, els grups de suport, els tallers de musicoteràpia i l’Aula de memòria, entre d’altres.

– Assessorament i informació sobre qüestions científiques, legals, econòmiques i d’assistència social.

– Promoció de la necessitat d’un diagnòstic precoç i correcte.

– Ajuda a les famílies a suportar l’impacte psicològic que suposa la malaltia.

– Orientació cap a una atenció integral de la persona que té la malaltia.

– Estimulació de la investigació científica en els aspectes de la malaltia que encara no estan definits.

– Informació i sensibilització a la societat dels diferents aspectes de la malaltia i el seu impacte.

– Representació davant de l’Administració i altres institucions els interessos de les persones que tenen la malaltia i de les seves famílies.

Aquesta entitat, s’organitza per delegacions municipals i està confederada amb altres associacions de tot el territori català: Fafac. Podeu trobar més informació sobre l’entitat al seu web i a les xarxes:

Afa Baix Llobregat (@afabaix) i al Facebook.

La delegada referent a Olesa de Montserrat és la Montse, i hi podeu contactar a través del correu: d.olesam@afabaix.org De moment, la delegació no compta amb un espai físic a Olesa, però podeu adreçar-vos al correu o bé trucar a la seu central 93 379 0022 o a l’actual presidenta (Mercè: 639 819 440), i us donaran les indicacions oportunes.

En aquesta nova etapa, l’entitat pretén identificar les necessitats que tenen les persones afectades i les seves famílies i col·laborar amb altres entitats del municipi, l’Ajuntament i els centres de salut i socials, per donar suport i potenciar els recursos per a la prevenció, detecció i atenció. Us animem a conèixer l’entitat, i per anar orientant futures activitats, us agraïm que participeu en la següent enquesta:

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Alimentació

Farmàcies de Guàrdia