Alternativa

El passat dijous 27 de gener es va presentar a Olesa el primer projecte d’habitatge cooperatiu, a càrrec de Sostre Cívic, que aconsegueix acabar la construcció d’un edifici aturat des de 2008 fruit de la crisi immobiliària, a la cantonada dels carrers Pau Casals i Colon i que comptarà amb 25 habitatges complets i espais col·lectius complementaris, així com espais oberts a la població.

Per això, hem parlat amb Jose Téllez, tècnic de Comunicació d’aquesta cooperativa amb més de 500 socis i sòcies, que treballa per un model alternatiu d’accés i tinença de l’habitatge.

Segons Téllez, el concepte d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús és una alternativa al lloguer i a la compra, una via d’accés a l’habitatge, diferent a la que coneixem actualment. Està basada en la propietat col·lectiva, és a dir que la propietat no és de les persones que hi viuen a nivell individual sinó que ho és a nivell col·lectiu com a socis de la cooperativa que son”.

Per entrar-hi cal fer una aportació de capital inicial que és retornable en qualsevol moment que marxi de la cooperativa i després unes aportacions mensuals que no son retornables però que estan per sota del preu del mercat de lloguer. Segons Tèllez, “per accedir a l’habitatge, qualsevol persona interessada ha de complir una sèrie de requisits marcats per la Generalitat, ja que hem obtingut un finançament de l’Institut Català de Finances; és important destacar que no hi ha cap banc darrere d’aquest projecte”.

Per acabar, Téllez explica que amb aquest projecte, “recuperem patrimoni privat en desús de mans d’un fons immobiliari, i complim amb la funció social de l’habitatge des de l’autopromoció amb lògica de bé comú i no-lucre”.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Fora de joc

Resistiré…

Farmàcies de Guàrdia