Absolt

Un jutjat penal de Terol ha absolt quatre joves, un d’ells l’olesà Felip Segura, dels delictes d’odi, contra la integritat moral, injúries greus a funcionaris públics i contra les institucions de l’Estat per haver fet piulades a Twitter contra la Guàrdia Civil arran de la mort de dos agents tirotejats el desembre del 2017. Segons la magistrada, els missatges són ofensius però no delictius, ja que no són suficientment greus.

Segons la magistrada, basant-se en jurisprudència del Tribunal Constitucional, el delicte d’injúries no es pot cometre sobre persones mortes, igual que tampoc el delicte contra la integritat moral. A més, recorda que la Guàrdia Civil no és un col·lectiu amb especial protecció i per tant no pot ser víctima d’un delicte d’odi, segons el Codi Penal. En les seves disposicions, la jutgessa valora que “la càrrega vexatòria i insultant dels missatges emesos no deixa lloc a dubtes, no només pel seu contingut sinó també pel moment, ocasió i circumstàncies”. Malgrat això, la sentència considera que “no es pot cometre un delicte d’injúries contra persones difuntes”.

La jutgessa també desestima la petició de delicte d’odi al considerar que és un delicte observat per a protegir a qui pugui patir discriminació per “motius racistes, antisemites o altres referents a la ideologia, religió o creences, situació familiar, la pertinença dels seus membres a una ètnia, raça o nació, el seu origen nacional, el seu sexe, orientació o identitat sexual, por raons de gènere, malaltia o discapacitat”, però que en cap cas “no és aplicable a les forces i cossos de seguretat de l’Estat”.

Finalment, la sentència tampoc considera que hi hagi un delicte d’injúria greu a funcionaris públics o a les institucions al valorar que falta l’element de gravetat ni es fan servir “expressions gruixudes”.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Guaita!

Fora de joc

Futbol Sala

Campiona i rècord

Boxa

Farmàcies de Guàrdia