A la fase 0,5

Pomfusa SA Serveis Funeraris va reobrir els tanatoris a Martorell, Sant Andreu de la Barca, Olesa de Montserrat i Piera, segons ha explicat el seu gerent, Jordi Casanovas, qui ha destacat que “entre les mesures que hem aplicat destaquen la utilització preventiva d’ús de mascareta i de gels hidroalcohòlics, la distribució dels assistents i la desinfecció dels espais”.

La funerària martorellenca compta amb les seves instal·lacions equipades i condicionades per garantir la seguretat de famílies, treballadors i persones externes que accedeixen als seus espais, adoptant mesures i protocols per limitar potencials contagis en les seves instal·lacions i anticipant-se en tot moment a les restriccions emeses des de les autoritats sanitàries. Així, segons Casanovas, “s’ha aplicat una nova retolació en totes les instal·lacions per garantir el límit màxim de la capacitat que exigeix la nova normativa, s’han retirat les butaques per a més d’una persona, s’ha suspès el servei de begudes de les sales de vetlla, rebosteria i dolços, i s’ha reduït l’horari d’obertura de les sales de vetlla per procedir a la neteja dels espais de totes les instal·lacions”. L’horari d’obertura al públic serà de 9 a 13 i de 16 a 20 hores.

Si fins ara no es permetien vetlles i es limitava a un màxim de tres familiars els enterraments, en la nova fase intermèdia les vetlles permetran la participació de 15 persones si és a l’aire lliure i de deu si es tracta d’un espai tancat. Tot i que la normativa vigent autoritza utilitzar les sales de vetlla amb un límit màxim de 10 persones, des de Pomfusa es recomana que l’aforament no superi mai les 5 persones per sala.

A les sales de cerimònies del tanatori es permet un aforament d’un terç de la seva capacitat, que oscil·la entre 30 i 40 persones segons la sala. Finalment, la participació de familiars i amics en la comitiva en casos d’enterraments es limita a 15 persones i en la de cremació es limita a 3 persones. Degut al tancament de les fronteres a l’estat espanyol, s’han prohibit els trasllats internacionals de difunts, però aquests es mantenen dins del territori.

 

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Som el teu estiu

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Farmàcies de Guàrdia