A contrarellotge!

L’Ajuntament d’Olesa està treballant intensament per intentar enllestir abans del 31 de desembre les actuacions del projecte d’intervenció integral al nucli antic inclòs dins la Llei de Barris de la Generalitat. Per què? Per tal que les certificacions d’obra que es facin puguin comptar amb la subvenció del 50% que ha d’assumir la Generalitat. Precisament, les darreres actuacions incloses al projecte estan pràcticament enllestides, la més important, el cobriment de la Riera de Can Carreras, que quedarà finalitzada aquest mes de desembre. També han finalitzat en les darreres setmanes les obres d’urbanització del carrer de l’Església, i s’estan realitzant actualment les d’arranjament de la Torre del Rellotge i la restitució de la portalada renaixentista de l’església.

El cobriment de la riera de Can Carreras, entre els carrers de les Altures i d’Anselm Clavé, és un dels projectes més importants i ambiciosos que ha engegat l’Ajuntament d’Olesa en molts anys, tant per l’import com per la magnitud de l’obra. En total, l’actuació costa una mica més de 2,2 milions d’euros, del quals l’Ajuntament aporta 1.250.000 € i la resta, la Generalitat. Les obres van engegar el novembre de 2017.

Una de les obres que sí ha quedat enllestida és la de remodelació del carrer de l’Església. El carrer de l’Església era l’únic del Nucli Antic on encara no s’havia fet cap tipus d’intervenció per adequar-lo a la línia estètica que tenen la resta de carrers del barri. El projecte ha inclòs la renovació del clavegueram i un nou paviment, amb diversos tons cromàtics en sintonia amb la Torre del Rellotge. Aprofitant les obres, l’Ajuntament va encarregar una intervenció arqueològica en aquests espai ubicat en ple Nucli Antic i a tocar el que va ser el nucli fundacional d’Olesa, és a dir, l’església i l’antic castell d’Olesa, per intentar trobar nous vestigis de la història olesana.

I per últim, al tancament d’aquesta edició, continuaven les obres de remodelació de la Torre del Rellotge, que és Bé Cultural d’Interès Nacional. Els treballs a la torre, que resta envoltada per una immensa bastida, inclouen la construcció d’una nova escala a l’interior que, a més de facilitar el correcte manteniment del conjunt, permeti la visita pública esporàdica a l’edifici, així com pujar a un mirador habilitat per gaudir de les magnífiques vistes. Tanmateix, atesa la reconeguda rellevància històrica de la Torre, s’ha elaborat un projecte global que avalua tot l’edifici en el seu conjunt i que inclou també la restauració de les façanes exteriors i del terrat.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Som el teu estiu

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Farmàcies de Guàrdia