Violència masclista

El Departament de Polítiques de Gènere i LGTBI ha celebrat una jornada de presentació del Circuit municipal de violència masclista a la sala de sessions de l’Ajuntament, adreçat a tots els professionals dels serveis implicats, i amb l’objectiu de fer extensiva tota la informació sobre el circuit i donar a conèixer cadascun dels serveis que existeixen al municipi en aquest àmbit i poder donar una resposta comuna i coordinada en l’atenció als casos de violència masclista.

El protocol d’Abordatge integral de la violència masclista ja fa mesos que funciona i es concentra en el treball coordinat tant en la prevenció com en l’actuació de casos de violència masclista, tot treballant des de quatre àmbits: la prevenció, la detecció, l’atenció i la recuperació.

Un dels departaments implicat en aquest protocol és el de Serveis Socials que treballa en xarxa en qualsevol dels quatre àmbits que inclou el protocol però posa l’èmfasi en la detecció i l’atenció. Des de la Policia Local, la seva actuació també és important, ja que sovint són els que inicien el protocol arran una denúncia, que pot ser directament de la víctima o indirecta, a través de familiars o veïns. Sovint les víctimes de violència masclista necessiten que se’ls faci un acompanyament per a la seva inserció laboral i és per això que al protocol o circuit municipal també hi participa activament el Departament de Promoció Econòmica i que posa a l’abast de les víctimes les eines d’inserció laboral i de formació que té el departament.

De la manera mateixa és important la tasca del departament d’Igualtat, que a banda d’una intensa activitat de prevenció, a través de xerrades i tallers, també posa a l’abast de les víctimes tots els recursos de la Teixidora, el Centre Municipal de Recursos per a les Dones ubicat a l’antic edifici de ca l’Oriol. Dos dels serveis destacats que ofereix La Teixidora són el d’atenció psicològica i atenció jurídica.

No són els únics departaments municipals implicats, ja que, depenent del cas i les circumstàncies, també hi intervenen els d’Ensenyament, Habitatge, Joventut, Cultura o el Servei de Mediació. En aquest circuït també hi participen Mossos d’Esquadra, el CAP Olesa i el Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) del Baix Llobregat, així com tots els agents implicats en l’àmbit judicial i sanitari, que treballen en xarxa amb la resta de departaments municipals.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Som el teu estiu

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Farmàcies de Guàrdia