25 anys… es diu ràpid…

La Jijonenca està d’aniversari!

Aquest mes de febrer, precisament el proper dilluns 10, la Jijonenca de Plaça Catalunya fa 25 anys. Aquesta emblemàtica cafeteria-gelateria ens acompanya des de 1995, amb Tere i Òscar al seu capdavant. Ells diuen que tot això és possible gràcies a tota la gent d’Olesa que van confiar en ells des del primer dia. Son 25 anys d’una aventura que van començar de molt joves i que va portar a Tere i Òscar a convertir-lo en les seves vides, tant és així que seria molt difícil no identificar-los amb la Jijonenca.

Son 25 anys d’esmorzars i berenars, refrescos i gelats als calorosos estius olesans. Només esperem que estigueu 25 anys més al costat de la gent del poble. Enhorabona!

 

Ella, Tere Jiménez Ruiz, 47 anys, nascuda a Granada; ell, Òscar Caballero, 48 anys, de Barcelona. Des de fa 25 anys, aquesta parella, amb dos fills (Alba i Marc) estan a càrrec de la Jijonenca de la Plaça Catalunya. Però abans de començar aquesta aventura, havien treballat ell, en el negoci familiar i en una gelateria i ella, en una empresa fins que va tancar. Va ser l’any 1995, quan van decidir muntar aquesta empresa. En aquest reportatge reflexionen sobre aquests primers 25 anys.

 

P: Quin és el secret per mantenir-se 25 anys a càrrec d’aquesta empresa?

 

R: Creiem que t’ha d’agradar el que fas, i que ho facis amb el convenciment de que això és el que t’agradaria a tu que t’ho facin. I a més, estar compromès amb la teva feina i donar un bon servei al client.

 

P: Els productes que oferiu són de primera qualitat, aquest és el vostre diferencial?

 

R: I tant! Sempre ha estat la nostra filosofia de treball: oferir productes de primera qualitat, cafè, gelats, llet, etcètera. Crec que els bons productes i la bona atenció són les claus de la Jijonenca.

 

P: Quins eren els objectius al 1995?

 

R: Fa 25 anys, la idea només era tenir una feina, estar en parella, els fills, una vida còmoda. Ara, després de 25 anys crec que ho hem aconseguit: estem al mateix lloc, treballant molt com cada dia i lluitant per continuar endavant.

 

P: Segurament heu tingut èpoques bones i dolentes, com la crisis econòmica, el canvi del mercat ambulant, etcètera…

 

R: Tothom és conscient que tots els negocis tenen bones i no tan bones temporades. Vem començar amb una botiga molt petita i poc a poc vem anar consolidant el nostre negoci. Però és cert que la crisis econòmica del 2008 ens va afectar, com a tots, però també és veritat que amb insistència i constància, la vem superar. En relació al canvi del mercat ambulant durant tant de temps, va ser un tema complicat, però ara torna a la normalitat.

 

P: Sou parella a casa i al negoci, com ho porteu això?

 

R: Molt bé! Estem genial, de fet crec que sinó, no haguéssim arribat fins aquí. Tots dos anem en la mateixa direcció, ens respectem molt i aquesta crec que és la clau.

 

Al principi no tancàvem cap dia i passàvem tot el temps a la gelateria. Li va proposar casament a la Tere… al magatzem! I va dir que si!

 

P: També hi ha moments tristes…

 

R: Si, és clar. Amb el pas del temps, vas perdent gent que eren els teus clients i això és molt trist. Aprofito aquest espai per fer un record per ells.

 

P: Com és el procés d’elaboració dels gelats?

 

R: Els fem nosaltres mateixos. Cada dia s’elaboren diferents sabors, amb la millor matèria prima possible, durant aproximadament 4 hores, per tal de que el nostre gelat sigui sempre fresc i de qualitat.

 

P: Què podem esperar de cara al futur?

 

R: Volem creure que seguirem en el nostre camí i amb la mateixa idea, intentant innovar i fer uns altres 25 anys més servint al poble d’Olesa.

 

P: Quin missatge li doneu als olesans i olesanes?

 

R: Els voldríem dir moltes coses, però es podria resumir en un gran “Gràcies”, perquè sense ells i elles, tot això no seria possible, i a més a més, que no dubtin que continuarem treballant per i per a ells i elles.

 

P: Durant aquest any d’aniversari, què podem esperar de la Jijonenca?

 

R: Estem pensant en algunes idees…. Segurament farem un gelat especial per l’aniversari, però serà sorpresa, us haureu d’esperar fins l’estiu. I a més, des de les nostres xarxes socials, farem diferents sorteigs per als nostres seguidors.

 

 

08640

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Som el teu estiu

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Farmàcies de Guàrdia