150 anys en un llibre

La Comunitat Minera Olesana ha presentat el volum “Recull històric de l’aigua d’Olesa. 150 anys de la fundació de la Sociedad Minera Olesanesa” que explica el relat d’un segle i mig de vida d’aigua potable a Olesa de Montserrat. Un treball del qual n’és autor el desaparegut Jaume Morera, qui va rebre paraules d’agraïment de tots els ponents.

La sala d’actes de la Minera es va omplir de gom a gom el passat divendres 23 de novembre per participar en la presentació del llibre. A l’inici, Miquel Guillamon, autor de nombroses col·laboracions fotogràfiques amb la Minera, va ser homenatjat per la seva contribució.

A la presentació, el president de la cooperativa, Joan Arèvalo va explicar, quan el contingut del llibre, que “és un recull fantàstic d’aquests segle i mig on es pot trobar una part dedicada a la història, una crònica dels anys de cooperativa i una miscel·lània d’informacions, documents i altres materials de l’any 1989 fins al 2017 l’any. Un treball laboriós i de formiga que es va demanar amb en Jaume Morera i que mentre va viure, va fer amb molta passió. L’encàrrec d’aquest volum històric de la fundació va ser per en Jaume Morera, qui ho va agafar com un repte personal, i tal com va explicar emocionat el seu fill, “va ser el mestre d’obres d’aquest treball que el va començar el pare, i després de la seva mort, vaig continuar jo amb la col·laboració de moltes persones”. La proposta inicial de la Minera era reordenar tot el material que es disposava per fer l’arxiu que finalment es va transformar en un llibre, tal com va destacar el fill de l’autor.

Al seu torn, el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Xavier Rota, va manifestar davant de la sorpresa de l’auditori, que a diferència del que es pot pensar, “l’etimologia de la paraula Olesa no ve d’oli, sinó que ve d’aigua”. També va explicar que la Minera promou cultura creant cultura i finalment va destacar la tasca generosa que va fer Jaume Morera en l’edició d’aquest exemplar.

Al final de l’acte de presentació del volum de la CMO, el nombrós públic que va participar, en concret els socis de la Cooperativa, van recollir gratuïtament un exemplar del llibre.

 

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Guaita!

Fora de joc

Futbol Sala

Campiona i rècord

Boxa

Farmàcies de Guàrdia