Zoom: l’olimp de les sèries

HBO ocupa un lloc privilegiat en la creació de grans produccions televisives

Ara que estem vivint l’era de les sèries, gràcies a les plataformes digitals que setmanalment ofereixen nous títols al més pur estil de màquina expenedora, no és mal moment per parar a respirar una mica de tanta oferta i rebuscar entre les grans sèries que van abonar el camí que transitem avui dia. Ens referim a les sèries que amb la seva qualitat, la seva trama i la seva duració -independent dels índex d’audiència-, han aconseguit el respecte audiovisual per la televisió. Una d’aquestes meravelles ja descobertes, però potser oblidades, és The Wire.

Creada per David Simon (Generation Kill, The Deuce), The Wire ens apropa a la corrupció a diferents nivells de la societat. A cada temporada explorarà les maneres poc transparents de fer en el sistema educatiu, policial, polític o portuari. La corrupció se’ns mostra sense aportar cap mena de possible solució, només ens presenta una sèrie de personatges aïllats que, al més pur estil de Sidney Lumet (Serpico, Network), intentaran a la desesperada canviar per si mateixos un sistema corromput que els acabarà condemnant a l’ostracisme.

Així, David Simon, antic periodista de Baltimore -els mateixos carrers que els seus personatges transiten-, busca deixar per l’espectador una crònica de la impossibilitat d’acció d’algunes dones i homes decents davant el tirànic mecanisme del poder. Ens deixa una àcida crítica al sistema democràtic i continua el camí que va començar el cinema de Lumet. Ambdós autors apel·len al pensament crític de l’espectador com a única possible solució, intentant obrir-nos els ulls per veure una realitat més obscura del que podem intuir inicialment.

The Wire ocupa un lloc privilegiat a l’Olimp de la televisió, juntament amb sèries com Twin Peaks, Los Soprano, A Dos Metros Bajo Tierra, i un llarg etcètera. Revisar els grans títols de les diferents plataformes no només ens garanteix que durant les cinc o sis temporades la sèrie no ens defraudarà, sinó que ens aportaran eines per entendre els nous títols que van apareixent, quins busquen obrir-se pas cap al cel de les sèries i quins busquen només ser una oferta més de la màquina expenedora de la plataforma.

Carlos Cordero

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Som el teu estiu

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Farmàcies de Guàrdia