Vinyes

Des de finals del passat mes d’abril, es permet l’accés a les vinyes per al manteniment d’explotacions familiars per a autoconsum.

A l’igual que el Departament d’Interior de la Generalitat permet anar als horts a on es cullen productes necessaris per a la subsistència i l’autoconsum durant l’estat d’alarma pel coronavirus, també es permet aquesta activitat a les vinyes. Així ho ha confirmat personalment la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Eva Creus, amb els Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de donar resposta a totes les consultes que han arribat al seu departament per part de pagesos locals sobre si l’activitat a les “vinyes” (concretament camps d’oliveres) és equiparable al permís per poder anar als horts.

En aquest sentit, Eva Creus ha detallat que la Fundació Agrícola Olesana havia traslladat a l’Ajuntament la necessitat de fer tractament fitosanitaris a les oliveres com a conseqüència de les darreres pluges, així com fer la crema de restes vegetals. Des de la mateixa Fundació es remarcava que, en cas que no es poguessin fer aquestes actuacions, hi hauria risc de pèrdua de la collita.

Els Serveis Territorials del Departament d’Agricultura ha aclarit que l’activitat agrícola ha estat permesa en tot moment per a les explotacions professionals, incloent els tractaments fitosanitaris i les cremes de restes vegetals, també en el cas de les explotacions de camps de fruiters. De la mateixa manera, aclareix que les vinyes olesanes poden efectuar tots els treballs necessaris per al seu manteniment. En el cas de la crema de restes, com és habitual, cal demanar autorització prèvia al Departament d’Agricultura (aquesta s’ha de sol·licitar telemàticament a l’Ajuntament).

Des de Protecció Civil s’estableix que els desplaçaments als horts i a les vinyes s’han de fer de forma individual i es recomana portar el certificat autoresponsable del desplaçament. En el cas d’Olesa, des del Departament de Medi Ambient es demana que es comuniquin les dades i la ubicació dels horts i les vinyes per tal de poder tenir un registre d’aquesta activitat al municipi.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Som el teu estiu

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Farmàcies de Guàrdia