Una Olesa diferent

Al voltant de 100 persones i un bon nombre d’entitats assisteixen a l’acte de presentació del conte “Una Olesa ben viscuda” que té com a objectiu dibuixar l’Olesa del futur, harmònica i integrada a la natura. L’acte va comptar amb parlaments de les persones implicades en el procés de creació i també es van visionar algunes il·lustracions.

El passat 25 de Juliol, la plataforma Moviment Veïnal d’Olesa va presentar el conte col·laboratiu “Una Olesa ben viscuda”, creat entre una vintena d’Olesanes. Aquest conte, que pretén pintar de verd un poble, també és una reivindicació ciutadana i una denúncia a les constants pèrdues d’espais verds que aquesta vil·la ha sofert en els darrers vint-i-cinc anys. El conte ens acosta a una Olesa “dissenyada” per les ciutadanes i ciutadans de la vila, un fet simbòlic però alhora il·lusionant, i que pretén integrar la veu de la població als processos de canvis urbanístics, en una clara al·lusió als mètodes de participació ciutadana que s’han dut a terme per dissenyar el nou pla d’ordenació urbanístic municipal (POUM).

La primera part de l’acte es va centrar en la presentació del conte. Es van nomenar i fer entrega a les il·lustradores, escriptores, dissenyadores i a totes aquelles persones que d’alguna forma van participar en el procés de creació i se’ls hi va fer entrega d’un exemplar del conte. També es van reconèixer a les entitats col·laboradores i que l’han finançat com són la Comunitat Minera Olesana, la Fundació Agrícola Olesana i les Associacions de Veïnes de Les Planes, la Central, Els Closos, Sant Bernat i Rambla-Eixample. Entre reconeixements i breus parlaments, Magaly Castillo va representar dues il·lustracions i textos del conte, a través del seu personatge de “Doña Esterlina”, posant un toc creatiu a l’acte. La segona part de l’acte tenia com a objectiu presentar altres iniciatives i plataformes que, com el Moviment Veïnal, lluiten en l’actualitat per canviar un determinat model de creixement urbanístic, basat en el gris del ciment. Els pronunciaments dels membres de SOS Baix Llobregat i L’Hospitalet, Salvem el Pla de Bages, Entrepobles i la CONFAVC van anar seguits d’una breu actuació musical i un record a les persones que a causa de la Covid-19 no ens van poder acompanyar. D’aquesta manera es va acabar de donar forma i significat al conte i a un acte on es van repartir un miler d’exemplars d’aquest.

Destacar la bona acollida que l’acte va tenir entre les diverses persones representants del teixit associatiu del poble, com son la Plataforma Olesa Es Mou – POEM, Plataforma en Defensa del serveis públics, Marea Pensionista, Unió Lliure de Treballadors -ULT, Ariadna, Olesa Sardanista, Associació de Persones amb Capacitats Diverses – Cecscat, Plataforma d’Afectades per la Hipoteca -PAH, Olesa Ateneu, Unió Excursionista d’Olesa -UEC, Comissions Obreres i Animalistes d’Olesa.

Moviment veïnal celebrarà la propera assemblea el pròxim 24 de setembre. Més informació a: movimentveinal.cat.

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Alimentació

Farmàcies de Guàrdia