Tal dia com avui

“Desembre”

1 de desembre de 1929

Comença el campionat de lliga de futbol amateur del grup Manresa, format pels equips d’Olesa, Monistrol, Santpedor i Martorell. El primer partit el guanya l’Olesa al Martorell per 4 a 1.

5 de desembre de 1939

El Bisbat de Barcelona autoritza les representacions de La Passió la propera Quaresma.

8 de desembre de 1899

Al primer partit de la seva història, el FC Barcelona va jugar contra un equip format per la colònia anglesa de la ciutat, al camp de l’exvelòdrom de la Bonanova (l’actual Turó Parc). Els anglesos, decisivament reforçats per alguns jugadors de la mateixa nacionalitat pertanyents al FC Barcelona, van guanyar per 0 a 1.

11 de desembre de 1911

Es comencen les obres de construcció del camí veïnal d’Olesa a l’estació de Martorell.

12 de desembre de 1901

Una gallina valia 5 pessetes i se’n menjaven 2.370 cada any. 100 ous valien 8 pessetes i se’n consumien 30.650 a l’any. 100 quilos de llenya valien 2 pessetes i 40 cèntims i se’n gastaven 62.007 quilos a l’any. 100 quilos de palla valien 5 pessetes i se’n gastaven 64.890 quilos a l’any.

15 de desembre de 1939

Se cedeix a la Parròquia l’antiga Casa Consistorial.

16 de desembre de 1935

Surt el primer número del periòdic de notícies i esports setmanal “L’Actualitat”.

21 de desembre de 1912

Es retolen de nou els carrers i es numeren les cases de la Vila. S’acorda posar el nom de Paseo del Progreso al carrer lletra L de l’Eixample o camí del Molí.

24 de desembre de 1902

S’acaben les obres d’obertura del carrer del Molí.

25 de desembre de 1962

Cau la nevada del segle: s’acumulen uns quaranta-cinc centímetres de neu, segons l’indret.

26 de desembre de1934

Inauguració del camp de bàsquet totalment remodelat del Casal. Reserva Olesa, 8  Esparreguera, 3 i Olesa (1r equip), 13  Conquesta Barcelona, 8.

28 de desembre de 1916

El Consistori acorda donar el nom d’Avinguda de Clavé al tros de la carretera de la Puda a Viladecavalls comprès des del començament del carrer Argelines fins al final del carrer de l’Estació.

29 de desembre de 1905

Acords del Ple Municipal: comprar un retrat de SM el Rei per col·locar-lo a la sala de sessions; fer un marc per posar el retrat del diputat a Corts Alfons Sala a la sala de sessions; crear una junta d’auxilis per socórrer els pobres de la vila; constituir un cos de bombers amb tot el necessari; comprar i enderrocar les cases que hi ha al mig de la Plaça de la Constitució; construir noves fonts a la Plaça; construir la peixateria al costat dels safareigs; construir les Escoles Municipals a l’Eixample; construir una nova Casa de la Vila a l’Eixample; construir un escorxador a la Font de Vilapou; trasllat del Cementiri; cobriment de la riera de Can Carreras des del carrer Santa Oliva fins al pont de la carretera de Viladecavalls a La Puda i fer una Rambla amb arbres, fanals i bancs; construcció del clavegueram i empedrat dels carrers; fer un passeig amb bancs i arbres des dels Estricadors fins a la torre Margarit; prolongació del carrer de dalt fins al carrer de la Creu Real; compra i enderrocament de les cases de davant l’Església i fer-hi una escalinata des del portal d’aquesta fins a la Plaça de la Constitució; obertura del carrer del Gras fins al carrer de la Creu Real; obertura del carrer Travessera del Calvari fins al carrer de l’Estació, enderrocant la casa propietat de l’Ajuntament; construcció de nous safareigs; construcció de fonts: a la Plaça Nova, al carrer Santa Oliva (al costat de l’Escorxador), al carrer Argelines i a la placeta de la Clota (galàpets).

30 de desembre de 1918

L’epidèmia de grip que va durar els mesos d’octubre, novembre i desembre va deixar a Olesa 45 morts.

“Gener”

1 de gener de 1917

L’alcalde d’Olesa Jaume Ros Tort, el primer tinent d’alcalde Miquel Guilañà i Joaquim Gomis, en nom i representació de la societat Hijos de Francisco Gomis Soler, inauguren l’enllumenat elèctric de la vila, a les 5 de la tarda.

1 de gener de 1927

Inauguració del camp d’esports del Centre Deportiu Olesà (al Molí). L’obra no és acabada.

8 de gener de 1924

Mor el metge Francisco Carrera Lamich als 74 anys. Natural de Santa Coloma de Queralt, va exercir tota la seva carrera al carrer de la Senyora.

15 de gener de 1914

Neva a Olesa. Les temperatures registrades són força baixes.

16 de gener de 1911

Es comencen les obres de millora dels carrers de Sant Antoni i Altures o carrer dels Bassalets. Aquestes millores han de transformar en camí un petit pas que va del carrer de les Altures a la carretera de Terrassa (carrer de la Verge del Pilar).

18 de gener de 1903

S’ensorra part de la façana de la casa número 3 del carrer de l’Església, a causa de la forta pluja que ha caigut aquells últims dies.

18 de gener de 1932

Constituïda la Societat Agrupació Amics del Llibre, composta per 41 socis.

19 de gener de 1925

Comencen les classes a l’Escola d’Arts i Oficis a la plaça de Pi i Margall (plaça de la Cendra), de 7 a 9 del vespre. Les assignatures són: teoria de teixits, matemàtiques, geometria i dibuix.

20 de gener de 1930

Futbol: l’Olesa és campió. Ahir es va acabar el campionat. Els resultats obtinguts per l’Olesa són: Martorell, 1  Olesa, 4; Olesa, 2  Monistrol, 1; Santpedor, 1  Olesa, 3; Olesa, 1  Martorell, 2; Monistrol, 3  Olesa, 3; Olesa, 5 Santpedor, 0.

 25 de gener de 1931

Inauguració de les Escoles Nacionals Ntra. Sra. de Montserrat.

 

Font: Arxiu Municipal d’Olesa de Montserrat

 

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Guaita!

Fora de joc

Futbol Sala

Campiona i rècord

Boxa

Farmàcies de Guàrdia