“Somnis col·lectius”

Avançant-se una setmana a la celebració de Sant Jordi, amb l’objectiu d’adaptar-se al context de pandèmia i portar la cultura al carrer, es va presentar la teatralització a l’aire lliure del conte «Una vila ben viscuda», un conte olesà col·lectiu fet sense ànim de lucre per més d’una vintena de persones.

La proposta cultural

Moltes famílies van poder gaudir del treball fet pel conjunt de la Comissió Conte del Moviment Veïnal d’Olesa i de l’escenificació feta per Dúnia Ascaso, una proposta portada al llenguatge infantil que va permetre viatjar a la quitxalla per dues Oleses ben diferenciades.

Moment de la teatralització del conte, guiat per l’olesana Dúnia Ascaso. Autor: Carlos Marcial

Posteriorment les criatures van agafar el protagonisme, i van sembrar de propostes el seu poble, tot  escrivint desitjos en cartolines sobre com els hi agradaria que fos l’Olesa del futur, l’Olesa on volen viure.

Les criatures omplen de desitjos el futur d’Olesa. Autor: Carlos Marcial

Finalment, olesans i olesanes van poder gaudir de l’exposició fixa de les il·lustracions del conte.

La protesta social

Minuts abans també va haver espai per la lectura d’un manifest coral pel veïnat dels diversos barris, on es van reivindicar els drets fonamentals com són el dret a decidir, el dret a la salut, el dret a l’habitatge i el dret al medi ambient. Les vint entitats i col·lectius que donen suport al moviment veïnal aposten per «canviar la lògica de l’urbanisme de l’especulació per  un urbanisme inclusiu que sustenti la vida quotidiana, que consideri aquells col·lectius més fràgils i que incorpori una mirada de gènere», així com «repensar l’equilibri amb la natura, posar en valor les nostres singularitats com a poble, conservar el patrimoni natural, impulsar la vida agrària i l’entorn agroambiental».

Arcadi Oliveres fent una xerrada a l’acampada davant del CAP, organitzada per Assemblea per la Justícia Social d’Olesa

L’acte, coordinat per la Comissió Acció, va servir per homenatjar la figura d’Arcadi Oliveres i Boadella, activista mort recentment que va acompanyar en nombroses ocasions al poble d’Olesa: «Avui, que venim a posar altre cop la vida al centre de la plaça, volem reivindicar una d’aquelles persones que ens ha acompanyat a Olesa, tant i tant, en aquestes lluites: el nostre professor, el nostre company i el nostre amic Arcadi».

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Farmàcies de Guàrdia