sOm

Fa dotze anys un grup de persones, moltes enquadrades en entitats de la societat civil, va emprendre l’estrany viatge que portaria a crear el Bloc Olesà i a concórrer, sense mitjans ni recursos, a les eleccions municipals de 2003. Els polítics que militaven en les grans formacions van dir-nos que érem poca cosa més que foc d’encenalls, uns intrusos. Potser desconeixien que, com diu un vers de Joan Margarit, és un estrany viatge la llibertat.

El Bloc va néixer amb voluntat transgressora, amb intenció de posar l’estatus quo polític cap per avall, amb propòsit de convertir-se en una alternativa capaç de redreçar el rumb d’una vila que caminava cap a l’abisme. Sempre fent política menuda, limitant l’activitat a l’esfera local; quedant-nos enfortint els fonaments que aguanten l’edifici democràtic. Entre l’immens i el raonable, entre el local i l’universal, vam preferir situar-nos en un escenari modest però essencial. La metàfora de Shakespeare que afirma que en un minut hi ha molts dies deixa clar que allò aparentment minúscul pot arribar a contenir allò que a priori sembla colossal.

Vosaltres vau començar a percebre que una forma diferent de fer política havia arribat per complir una funció necessària. Sense altra ambició que el benestar col·lectiu, però amb tot el treball, l’esforç i la dedicació. I ens vàreu atorgar un suport que ha anat creixent de forma imparable. Els dos primers regidors van passar a ser-ne cinc, més endavant nou i fa quatre anys dotze. Això no hagués estat possible sense la vostra complicitat, perquè el Bloc no tindria cap sentit allunyat dels ciutadans, al marge dels seus anhels i les seves il·lusions.

En la nostra acció de govern segur que hem comès errades. I les hem de reconèixer com a primer pas per ser capaços de esmenar-les. Tothom que forma part de les candidatures del Bloc sap que no cerquem lluïment, ni galons ni guardons personals. Al Bloc es ve a treballar dur i cada dia.

Hem arribat fins aquí gràcies a la vostra confiança. Sabem que mai guanyarem les altres formacions ni en propaganda ni en la mida de la cartelleria; nosaltres preferim utilitzar els nostres escassos recursos per informar de quins són els compromisos que entomem; per explicar què volem fer per guanyar un futur millor per a tothom. Les línies mestres són les de sempre, erradicació de la despesa supèrflua, contenció de la pressió fiscal, redistribució de la riquesa, justícia social i govern obert.

Ciceró va deixar escrit que el cor del governant ha de bategar al ritme del seu poble. El cor del Bloc batega des de fa una colla d’anys al ritme d’Olesa. Venim de tots els barris. Som diversos, laboriosos, plurals i respectuosos amb les opinions dels altres. Som com vosaltres.

Ens agradaria que ens tornéssiu a fer confiança pel balanç de la nostra gestió pública, pel que hem fet i per la credibilitat i realisme de les nostres propostes (trobareu el programa complet amb 174 compromisos concrets en la pàgina www.blocolesa.eu).  Al Bloc sOm el que fem, sOm Olesa i amb tu serà millor.

Bloc Olesà

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Som el teu estiu

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Farmàcies de Guàrdia