Salvem Olesa: aturem el ciment

Al 08640 del mes d’octubre, el Bloc Olesà feia esment d’un document que Moviment Veïnal ha cregut necessari distribuir entre la població d’Olesa per explicar el POUM (Pla d’Ordenació Urbana Municipal) i les conseqüències que aquest tindrà en el nostre entorn i el nostre futur.

Moviment Veïnal és una plataforma constituïda al juliol de 2019 amb la intenció de fer conèixer el POUM i reivindicar una ciutat sostenible, ecològica, amb sensibilitat de gènere, que l’actual pla no recull.

 

Què diem?

  • El POUM ha estat poc participatiu: l’assistència presencial de 97 persones i 5 propostes a la web, menys del 0.5% de la població d’Olesa, és insuficient per engegar un pla tan important. No té sentit un procés participatiu en el que la gent no participa.
  • Creixement: com la gent d’Olesa no ha estat consultada no ha pogut decidir si vol la construcció de 1.313 habitatges nous que suposarien un creixement de 3.413 persones. A tot això cal sumar-hi els centenars de pisos buits i els inacabats. El creixement potencial màxim d’Olesa seria, doncs, de més de 34.000 persones.
  • Cal Candi: demanem transparència a l’Ajuntament per tal de saber el cost real d’una intervenció per convertir en parc urbà 3 hectàrees més del que proposa el POUM, i que la gent d’Olesa pugui decidir.
  • Soterrament de la via: és la millor opció per resoldre els problemes d’accessibilitat als polígons, al riu, per a compactar el poble i en definitiva per la utilització de tot aquest espai en benefici d’Olesa. El cost no l’assumiria íntegrament l’Ajuntament d’Olesa i Pallejà és un exemple de que es pot fer. La gent d’Olesa ha de poder decidir.
  • L’Eixample i Can Carreras: el POUM planteja construir 525 pisos a l’Eixample i 249 (més una carretera) a Can Carreras. La gent ha de poder decidir si vol més construcció al Casc Antic d’Olesa i massificar l’Eixample.
  • Equipaments: el POUM neix obsolet ja que planteja un greu dèficit de zones verdes i de serveis, com ara residències per a la gent gran o una ampliació del CAP. La gent ha de decidir si vol o no més serveis, més zones verdes i més equipaments.

 

Què demanem?

La paralització de l’aprovació del POUM i l’inici d’un veritable procés participatiu. Volem un POUM en el que tothom pugui dir la seva, que sigui conegut per la majoria de la població d’Olesa, més respectuós amb el medi ambient i el món de les cures, dotat de més serveis i més proper a la ciutadania.

 

Moviment Veïnal d’Olesa

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Som el teu estiu

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Farmàcies de Guàrdia