Recollida d’oli

Des del passat 4 de febrer, Olesa amplia al carrer la recollida de l’oli domèstic usat amb la instal·lació de contenidors. D’aquesta manera, l’Ajuntament aposta per un servei accessible i sense horaris, millorant així l’eficiència. Els veïns només cal que acumulin l’oli a casa seva en qualsevol ampolla de plàstic i la llencin al contenidor instal·lat.

Des de l’antiguitat, l’oli ha centrat la dieta mediterrània i encara ara és un dels aliments més utilitzats a totes les cuines del nostre país. Però el seu vessament a l’aigua comporta greus problemes per la capa que forma a la seva superfície, que n’impedeix la correcte oxigenació. Si es separa l’oli a casa, s’aconsegueix contribuir a la conservació del medi ambient sense vessaments de cap tipus a la natura i també s’aconsegueix un estalvi en el tractament de les aigües residuals a les depuradores i en el manteniment de les canonades i la xarxa de clavegueram.

A més, l’oli recollit es recicla i es transforma en biodièsel, així es redueixen els gasos d’efecte hivernacle en la fabricació i la seva posterior utilització. El biodièsel produeix un 80% menys d’emissions que el petroli i es un recurs renovable.

On hi seran els contenidors?

Mercat municipal (exterior), Avinguda Francesc Macià (al costat del Mercadona), carrer d’Amadeu Paltor (al costat del DIA), carrer Ample, carrer Anselm Clavé (Plaça de l’Oli), carrer Barcelona (al Parc de l’Estatut), carrer Lluís Puigjaner (Parc Municipal), carrer Priorat (al costat del camp de futbol), carrer Vallès (al Parc de Les Planes), Plaça Doctor Fleming (estació de FGC), Urbanització Oasis i Ribes Blaves.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Guaita!

Fora de joc

Futbol Sala

Campiona i rècord

Boxa

Farmàcies de Guàrdia