Prou ampliacions: ni port, ni aeroport!

El proper diumenge 19 de setembre a les 12 hores a Barcelona hi ha convocada una gran manifestació unitària per mostrar l’oposició a l’ampliació de l’aeroport del Prat. Ni un pam de terra més.

El model “desarrollista” que impulsa AENA amb aquesta (i d’altres ampliacions) no respon a l’interès ni a les necessitats del territori i només vol satisfer el consumisme depredador del capitalisme global. Tanmateix comportarà la desaparició de l’espai de La Ricarda com a un dels paratges naturals del Delta del Llobregat més valuosos.

Crisi climàtica: l’ampliació és incompatible amb la crisi ecològica global que vivim, amb la disponibilitat limitada de recursos energètics i materials, i amb els diferents compromisos i acords de reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle.

La salut i el benestar dels pobles, en joc. A més de la gran contaminació atmosfèrica, lumínica i sonora que generen el port i l’aeroport, també afecten negativament a la salut i el benestar de les poblacions veïnes (humanes i no humanes) i n’alteren el comportament.

Ni amb l’actual model ni amb l’ampliació es resolen les necessitats vitals bàsiques i comportarà un fort impacte social: encariment de l’habitatge, massificació de l’espai urbà i del transport públic, precarització laboral, desaparició del comerç local, greus problemes de mobilitat…

Des d’Olesa i per la vida. El Moviment Veïnal d’Olesa comparteix els motius que impulsen aquesta convocatòria i, de fet, són molt semblants als que ens porten a oposar-nos al creixement del Nou Pla Urbanístic que està impulsant l’Ajuntament i que omplirà Olesa, els propers anys, de ciment, asfalt i especulació urbanística .

No tenim dos Cal Candis com no tenim dos Plans de Can Llimona, ni tenim dues Oleses com tampoc tenim dues Terres. Sols en tenim una i l’hem de protegir i conservar. Per això convoquem, conjuntament amb SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet, a la defensa del clima, la salut i la vida. A Olesa, a Catalunya i al món sencer: #MenysAvionsMésVida!

Moviment Veïnal d’Olesa

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Farmàcies de Guàrdia