Prohibició

L’Ajuntament ha detectat que hi ha gent que alimenta als coloms a la via pública. La tècnica de Salut Pública de l’Ajuntament, Vicky Gázquez, ha recordat que és una acció expressament prohibida a l’ordenança municipal de civisme, que preveu sancions a les persones que alimenten els coloms amb multes que oscil·len entre els 100 i 400 euros.

La població de coloms sense cap control esdevé una plaga que crea malestar i molèsties entre el veïnat. Les raons per al seu control són múltiples: transmissió de malalties, sorolls, brutícia, desplaçament d’altres espècies, problemes socials i veïnals, deteriorament dels immobles, contaminació de fonts públiques, perills per al trànsit, embussament de canaleres i evacuacions d’aigua o malmesa de l’arbrat, entre altres.

L’Ajuntament té instal·lats quatre dispensadors amb pinso amb efecte esterilitzant a diferents terrats del municipi: a la plaça Terç Nostra Senyora (al barri de Sant Bernat), la plaça de l’Oli (a la teulada del Teatre), carrer Barcelona (a un edifici a mig construir) i a la plaça de la Sardana (a la teulada del Teatre Els Salistes). A banda d’esterilitzar, el pinso també  tracta “als coloms d’una malaltia que causa diarrees, així, alhora que es redueix la població, es millora el seu estat de salut”, segons ha remarcat la tècnica de Salut Pública.

L’efectivitat del tractament del pinso esterilitzant augmenta quan els  coloms s’alimenten únicament d’aquest pinso, per la qual cosa es fa una crida a la col·laboració de la ciutadania per evitar que ingereixin altres aliments. Gràcies al control de població de coloms, des de l’any 2016, s’ha aconseguit reduir un 46% la plaga d’aquestes aus.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Guaita!

Fora de joc

Futbol Sala

Campiona i rècord

Boxa

Farmàcies de Guàrdia