Ple de gener

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat el Protocol d’actuació per abordar l’absentisme escolar, que deriva de l’anterior Pla d’actuació global aprovat el 2001 (i revisat el 2007) per abordar l’absentisme escolar a Olesa de Montserrat. Aquest protocol neix de la revisió que els diferents agents implicats en la Xarxa Socioeducativa d’Infància i Adolescència han realitzat en els darrers cursos escolars amb l’objectiu de reorganitzar les vies de treball existents per fer front a una situació que ha anat prenent noves dimensions com a conseqüència dels canvis socials. L’objectiu és oferir una resposta ràpida i integral a partir del treball en xarxa per tal que es pugui minorar una situació de risc vinculada a l’absentisme escolar.

Al ple ordinari, celebrat el passat dijous 23 de gener, també es va donar compte de les variacions que hi ha hagut al cartipàs municipal arran el pacte de govern entre el Bloc Olesà i Junts per Catalunya. En aquest darrer cas, la principal novetat és el fet que el regidor de Junts per Catalunya Domènec Paloma ha assumit la regidoria d’Esports (fins ara en mans de Lourdes Vallès) i també la 7a Tinença d’alcaldia. També s’han canviat el nom de diferents regidories: la regidoria de Polítiques de Gènere ara es diu Polítiques de Gènere, Feminismes i LGTBI+; la de Cultura ara es diu Regidoria de Cultura i Memòria Històrica; i la de Llicències i Protecció de la Legalitat ara es diu Regidoria de Llicències i Disciplina Urbanística.

En l’àmbit organitzatiu de l’Ajuntament, el Ple també va aprovar aquest dijous les Cartes dels Serveis municipals, un document públic adreçat a informar la ciutadania dels serveis que s’ofereixen des de l’Ajuntament i dels compromisos de qualitat que s’assumeixen en la seva prestació.

Un dels punts que més debat va generar al ple va ser una moció presentada pel PSC per a la constitució d’una comissió que valori la creació de la figura del regidor/a de barri, encara que no es va aprovar pel vot negatiu de Bloc Olesà, Ciutadans i Junts per Catalunya. PSC, ERC i la CUP hi van votar a favor.

Per la seva banda, ERC també en va presentar una moció per al retorn social del rescat bancari i per garantir l’accés a l’habitatge social. La moció argumenta que part de les principals conseqüències de la crisi tenen a veure amb l’habitatge, i que clarament l’accés a l’habitatge “ha esdevingut un factor clau de desigualtat”. La moció d’ERC va ser aprovada amb els vots favorables de Bloc Olesà, PSC, ERC i Junts per Catalunya. Ciutadans i CUP s’hi van abstenir, en el cas de la CUP per voler una proposta més ambiciosa (la cessió del 100% d’immobles en mans de la SAREB i no el 30%) i de Ciutadans en considerar que “no es poden donar falses expectatives a la ciutadania”.

 

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Guaita!

Fora de joc

Futbol Sala

Campiona i rècord

Boxa

Farmàcies de Guàrdia