Ple d’abril

La sessió plenària del mes d’abril, de poc més d’una hora de durada, va aprovar amb el vots favorables de tots els grups municipals, l’expedient d’inici de la licitació i de contracte d’obres d’ampliació de la biblioteca municipal Santa Oliva. Aquest és el projecte amb més inversió dels darrers 12 anys, representa un cost total de 4.007.605,65 euros, repartits en un milió d’euros al 2023,  i tres milions més, al 2024.

El segon punt destacat va ser l’aprovació de l’inventari de béns i drets que l’Ajuntament d’Olesa actualitza cada quatre anys. Aquest document contempla tot el patrimoni municipal de béns mobles i immobles, històrico-artístic i cessions a d’altres administracions, entre d’altres.

D’altres punts que es van aprovar a la sessió, també de manera unànime i sense debat plenari, van ser l’aprovació de sancions per infracció de l’ordenança municipal de control, protecció i tinença d’animals pel cas d’un gos potencialment perillós que no portava morrió ni corretja a un lloc públic i per no tenir la corresponent llicència.

El grup de Ciutadans va presentar una moció en defensa de la cooficialitat de les llengües a Catalunya i de reconeixement de la seva pluralitat lingüística. Aquesta moció ja la va presentar a l’anterior ple però es va quedar sobre la taula per indisposició del ponent. Ara tampoc es va tirar endavant ja que només va comptar amb els vots favorables de la formació que la va presentar. Tota la resta de grups van votar en contra.

En un ple amb tants pocs punts a tractar i sense debat, el torn de precs i preguntes va agafar més rellevància. La formació taronja va preguntar sobre el cost d’execució de la xarxa de carrils bici i sobre les places d’aparcament que se suprimirien, sobre les cases de can Llimona, o les obres d’adequació del Parc de la Memòria.

Per la seva banda, el PSC, va formular dos precs. El regidor Fernando Vicente va demanar que abans que acabés el mandat es fes una convocatòria de la Comissió del Codi de conducta dels càrrecs electes i que la propera vegada que l’Ajuntament faci una visita d’obres, com la que va fer la setmana passada al túnel de la B-40, també es convidi a la resta de formacions.

Per part del públic assistent hi va haver dues intervencions. Una, sobre el cost que ha representat el canvi de sentit de circulació dels carrers de les Angelines i carrer de Mallorca; i una segona intervenció sobre la visita que va fer a Olesa el President de la Generalitat, Pere Aragonés, a qui se li podia haver traslladat els problemes de la sanitat pública. Riera va respondre que Aragonés va venir convidat per La Passió i que des de l’Ajuntament es va aprofitar la visita per transmetre-li tots els temes d’interès del municipi com és el desequilibri territorial per la manca d’infraestructures i poca inversió que es hi ha a la zona nord del Baix Llobregat.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Farmàcies de Guàrdia