Pero dos no es igual que uno más uno…

… deia Sabina, però, és clar referint-se a l’amor, la parella i aquestes coses, però en política, del que va aquest post, l’aritmètica funciona força bé, sobretot aquests dies. O almenys, en això estan els partits locals, fent números i valorant opcions de governabilitat. Potser per a una gran part del poble les eleccions municipals ja han passat (amb una molt baixa participació, 52,19% del padró), i saben que la majoria la formen com a mínim, 11 regidors i la veritat és que, a partir del proper 17 de juny, tindrem un nou equip de govern a Olesa.

Però en aquestes tres setmanes, les forces polítiques olesanes s’intercanvien missatges, escolten ofertes, valoren propostes, analitzen els resultats, debaten diversos escenaris per als propers quatre anys de mandat, fan futurologia amb les eleccions generals molt a prop, i finalment, en definiran les seves posicions. No és fàcil la tasca de formar un govern de consens i de diàleg, un equip que governarà Olesa els propers quatre anys. Perquè darrere de totes les anades i tornades dels partits polítics olesans per aquests dies, hi ha la gent, la que espera que els seus representants estiguin a l’alçada de les circumstàncies i que puguin fer una lectura intel·ligent de les reals necessitats del poble… tampoc una tasca massa senzilla en els temps que corren.

Mentrestant, hem demanat a les set forces polítiques una valoració dels resultats electorals i una lectura sobre el nou escenari a constituir. N’han respost quatre, aquí estan:

“Valorem positivament els resultats electorals. Tot i que el resultat no permet un govern en solitari, considerem que la ciutadania ha parlat clar, posant-nos de nou com a primera força a Olesa de Montserrat i censurant l’acció de govern del Bloc Olesà, amb el recolzament de la CUP. Ara és l’hora de que els polítics estem a l’alçada de les circumstàncies, es l’hora de posar-nos a treballar per constituir un govern municipal fort, cohesionat i generós, que vetlli per les necessitats que tenim a Olesa de Montserrat, ja siguin a curt, mig o llarg termini”. (PSC)

“La ciutadania d’Olesa ha decidit que la nostra candidatura obtingui 6 regidors. En primer lloc, volem manifestar el nostre sincer agraïment a totes les olesanes i olesans que continuen apostant pel municipalisme a la nostra vila. Cada vot rebut l’utilitzarem per treballar per Olesa amb honestedat, rigor i compromís, com hem fet sempre. Durant aquests darrers anys hem treballat per transformar Olesa en una vila més cohesionada, més justa i més viva, i encara ens queda molta feina per fer. Tenim projectes per culminar, i altres que son necessaris per adaptar la vila als reptes del futur. Per aquest motiu, durant els pròxims dies, treballarem per fer allò que hem vingut a fer: formar un govern fort, sòlid i potent que continuï treballant per Olesa.” (Bloc Olesà-CUP)

“Uns dies després de les eleccions es l’hora de fer les valoracions. La nostra llista ha fet possible, malgrat la baixada generalitzada del nostre partit i la baixada de la participació, que obtinguéssim els millors resultats des de la democràcia, tant en vots com en regidors. Això ens dona força per seguir treballant. Treballarem amb responsabilitat i amb fidelitat al vot de la gent durant els propers dies per arribar a acords amb la resta de forces. Ens agradaria acabar donant les gràcies a les 1649 persones que ens van donar suport i van confiar en  nosaltres. Moltes gràcies!” (ERC)

“Des de Junts per Olesa valorem molt positivament el resultat de les eleccions municipals. Si ve la baixada de participació és una noticia preocupant, estem molt contents amb els nostres resultats i volem donar les gràcies a les 826 persones que van confiar en la nostra candidatura. Això són 200 persones més que fa quatre anys, i un augment percentual considerable. L’entrada del segon regidor, que era el nostre objectiu en aquests comicis, ja és una realitat. Amb el resultat a la mà és evident que en aquest mandat el diàleg serà molt important, i nosaltres, des del mateix moment que es van fer públics els resultats, vam mostrar-nos disposats a parlar d’Olesa i del seu futur, sense cap mena de por a les responsabilitats. Gràcies a la gent d’Olesa hi seguirem sent, i animem a tothom que confia en el nostre projecte que s’hi sumi. Junts és un espai molt ample on tothom hi és benvingut”. (Junts x Olesa)

Olesa Oberta (En Comú Podem) concorria per primera vegada a les eleccions i és per això que creiem que hem obtingut uns resultats satisfactoris. La nostra aposta i el lema de campanya era: “Sumem pel canvi, sense por!!!”, i aquesta encara és la nostra aposta. Olesa de Montserrat necessita un canvi i la gent va votar en aquest sentit. Com a nova formació en el consistori el primer treball que hem de fer és propiciar un govern de canvi i després instal·lar a Olesa debats que han estat soterrats o ignorats durant dècades, com és la possibilitat de tenir un CAP de gestió pública, o començar a parlar dels drets dels animals, també fer una aposta decidida per un model econòmic centrat en l’empresa local, els autònoms, comerços i sector de la restauració, pensar en una Olesa desprivatitzada recuperant serveis que ara estan externalitzats, descentralitzar els serveis com la cultura, l’educació i l’esport perquè arribin a tots els barris o repensar el Pla d’Ordenació Urbanística per evitar més destrosses. Hem de felicitar el PSC per la seva victòria, i també hem de lamentar una baixa participació, però sobretot ens queden quatre anys de treball per millorar Olesa, no decebrem i el 2027, pot ser que tu, que ara llegeixes aquest escrit, ens tornaràs a votar o ens votaràs per primera vegada com a força del canvi”. (Olesa Oberta)

08640

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Alimentació

Farmàcies de Guàrdia