Parc de la Memòria

A principis d’aquest mes s’han engegat els treballs del futur Parc de la Memòria, a l’antic Cementiri Vell. Aquest espai s’habilitarà com a zona d’estada i esbarjo per a la ciutadania i alhora de recuperació i pedagogia de la Memòria Històrica.

L’adequació d’aquest espai s’emmarca dins del projecte de remodelació i millora de la plaça del Doctor Fleming i entorn i la prolongació del carrer de Barcelona. Ja es va urbanitzar la part al voltant del cementiri i es va fer la plantació d’arbres.

El projecte preveu habilitar un espai per a la ciutadania que també recuperi i expliqui els elements de valor patrimonial de l’antic cementiri, construït el 1856, com ara el mur, que serà “el mur de la memòria”, la capella d’estil neoclàssic amb cúpula de ceràmica vidriada de colors, els panteons, el monòlit, la portalada (la que era la porta principal del cementiri), una seixantena de làpides de l’escola gaudiniana, i els xiprers, que també estan protegits.

El Cementiri Vell és un entorn molt sensible,  aquí es van enterrar els centenars d’olesanes i olesans morts entre 1856 i 1988; conté la capella on hi ha enterrats els 35 olesans assassinats el 1936-37 en la rereguarda republicana; i és l’indret on està documentada la fossa comuna dels republicans i anarquistes assassinats el febrer de 1939, que, malgrat els esforços, no ha pogut ser localitzada.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Alimentació

Farmàcies de Guàrdia