Olesa intenta frenar l’impacte econòmic amb un paquet de mesures

S’atura el cobrament de taxes de serveis, s’amplia el termini de pagament per a les liquidacions en període voluntari i s’ajorna el cobrament d’impostos municipals, que suposen fins a 200.000€ menys de recaptació. L’Ajuntament continua treballant en definir un segon paquet de mesures que ajudin directament les famílies i el teixit d’activitat econòmica i social més vulnerable que quedin desateses per les mesures de l’Estat.

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha adoptat un paquet de mesures amb l’objectiu de contribuir a minimitzar l’impacte econòmic que l’estat d’alarma decretat a causa de la crisi sanitària pel coronavirus pot generar entre la ciutadania. A més, ja s’està preparant un segon paquet de mesures econòmiques que s’anunciaran més endavant.

Les mesures adoptades suposen 200.000 € menys d’ingressos per a les arques municipals en el pitjor dels escenaris (que implicaria que l’actual curs escolar no es pugui reprendre i per tant, tampoc ho faci cap servei), alhora que l’Ajuntament continuarà suportant un cost estructural d’aquests serveis de prop de 400.000€. Si l’activitat finalment es pot reprendre el mes de maig, l’Ajuntament haurà deixat d’ingressar 90.000€.

La primera mesura és que no cobrarà les taxes dels serveis municipals que no s’estan oferint, arran el tancament dels diferents equipaments municipals, tant educatius, com esportius, culturals i socials. És el cas de l’Escola Esportiva Municipal, l’Escola de Música i les llars d’infants Taitom i La Baldufa, així com de les parades del Mercat que resten  tancades i les taxes per terrasses de bars i restaurants. En tots aquests casos, del mes de març només es cobrarà la part proporcional de la quota mensual en base als dies que es va prestar el servei, concretament fins al 12 de març inclòs.

El cobrament de quotes tornarà a arrencar quan el servei es pugui reprendre amb normalitat. L’aplicació serà automàtica i, per tant, les persones usuàries d’aquests serveis no hauran de fer cap tràmit previ.

En aquells casos en els quals s’hagi abonat tota l’anualitat d’aquests serveis, se’ls retornarà d’ofici la part proporcional, prèvia petició expressa i comunicació a l’Ajuntament de les dades bancàries. El mateix es farà amb aquells bars i restaurants que hagin abonat sencera la taxa anual per ocupació de via pública per terrasses i vetlladors.

Ampliació de termini de pagament voluntari per a les liquidacions

D’altra banda, s’amplia el termini per a les liquidacions en període de pagament voluntari que ha d’abonar la ciutadania per conceptes com ara sol·licitud de llicències, ocupació de la via pública amb taxes i cadires, sancions o inscripcions a proves selectives, entre d’altres. Així, els terminis de pagament en voluntària de les liquidacions que es trobaven en període de cobrament el dia 18 de març han estat ampliats fins el 30 d’abril de 2020. Els terminis de pagament en voluntària de liquidacions que s’hagin iniciat amb posterioritat al 18 de març s’han ampliat fins el dia 20 de maig de 2020.

Pròrroga en el cobrament de taxes i impostos municipals

Quant al cobrament de taxes i impostos municipals que estaven en període vigent de pagament, s’ha prorrogat el termini. D’aquesta manera, es demora el cobrament per a aquells contribuents que tinguin domiciliat el seu pagament, i es facilita el compliment de l’obligació de pagament a aquelles persones que no el tinguin domiciliat.

-Impost sobre vehicles de tracció mecànica: inicialment estava en període de cobrament del 2 març al 4 de maig. S’ha prorrogat fins el 2 de juny.

-Mercat Municipal: la quota de gener, el pagament de la qual finalitzava el 26 de març, acabarà el 20 de maig. La quota de febrer, el pagament de la qual finalitzava el 24 d’abril, acabarà el 20 de maig.

-Llars d’infants municipals Taitom i La Baldufa: el pagament de la quota de desembre de 2019, que acabava el 26 de març, acabarà el 20 de maig. El pagament de la quota de gener, que acabava el 24 d’abril, acabarà el 20 de maig. El pagament de la quota de febrer, que acabava el 26 de maig, acabarà el 2 de juny.

-Escola Municipal de Música:  el pagament de la quota de desembre de 2019, que acabava el 26 de març, acabarà el 20 de maig. El pagament de la quota de gener, que acabava el 24 d’abril, acabarà el 20 de maig. El pagament de la quota de febrer, que acabava el 26 de maig, acabarà el 2 de juny.

-Escola Esportiva Municipal: el pagament de la quota de desembre de 2019, que acabava el 26 de març, acabarà el 20 de maig. El pagament de la quota de gener, que acabava el 24 d’abril, acabarà el 20 de maig. El pagament de la quota de febrer, que acabava el 26 de maig, acabarà el 2 de juny.

Pel que fa a la recaptació executiva, en aquells casos en els quals les persones contribuents no hagin pagat dins el termini voluntari, no es dictaran provisions de constrenyiment, diligències d’embargament ni altres actuacions del procediment executiu mentre duri l’estat d’alarma.

Fraccionaments i ajornaments

El termini de pagament de les fraccions i ajornaments també s’ha ampliat i queden així:

– Per a aquells ajornaments i/o fraccionaments concedits abans del 18 de març, amb data de venciment entre el 18 de març i el 30 d’abril, el seu venciment es produirà el 30 d’ abril.

– Per a aquells ajornaments i/o fraccions concedits després del 18 de març, el seu venciment es produirà el 20 de maig.

Multes de trànsit

Donat que les multes de trànsit no tenen naturalesa tributària, el seu cobrament està afectat per la suspensió de terminis administratius acordada pel Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel que es declara l’estat d’alarma pera la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

Atenció als contribuents

L’atenció al contribuent, es continua prestant a través dels següents canals:

– Telemàtica (www.orgt.diba.cat)

– Correu electrònic, a l’adreça: orgt.atenciociutadana@diba.cat, a través de la qual es podrà rebre i contestar consultes.

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

El tennis taula olesà torna a pujar!

El club Tennis Taula Olesa va participar als campionats d'Espanya a la ciutat d'Antequera i al Campionat de Catalunya (categoria Veterans) el primer cap...

Covid “cerdo”

Estamos en época de pandemia, eso ya lo sabemos todos y algunos lo están sufriendo duramente en su día a día. Tenemos identificado el...

Campiones!

Els caps de setmana del 5 i 6 i del 12 i 13 de juny s'ha disputat el Campionat de Catalunya de Gimnàstica de...

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

El tennis taula olesà torna a pujar!

El club Tennis Taula Olesa va participar als campionats d'Espanya a la ciutat d'Antequera i al Campionat de Catalunya (categoria Veterans) el primer cap...

Covid “cerdo”

Estamos en época de pandemia, eso ya lo sabemos todos y algunos lo están sufriendo duramente en su día a día. Tenemos identificado el...

Campiones!

Els caps de setmana del 5 i 6 i del 12 i 13 de juny s'ha disputat el Campionat de Catalunya de Gimnàstica de...

Una agrupació abandona el ple municipal d’Olesa

El Ple de l’Ajuntament d’Olesa ha aprovat una moció presentada pel grup municipal del PSC per a la revisió del Pla municipal de Mobilitat...

La pel·lícula més íntima de Tarantino

Un conte nostàlgic menys sanguinolent però que manté tot l’estil que defineix al director Qui no ha desitjat viure a altres èpoques? Que faríem, a...
Farmàcies de Guàrdia