Obesitat

En el marc de les caminades del programa “Olesa, fem salut!” que fa habitualment el Departament de Salut Pública de l’Ajuntament, el passat divendres 3 de març s’ha organitzat una volta urbana de l’Areny del Molí i al Parc de l’Estatut que ha promogut hàbits d’alimentació saludable, amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de l’Obesitat (4 de març).

A la sortida hi ha participat Marta Planas, dietista i nutricionista del CAP Olesa, i Georgia Sampietro, infermera referent del Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES), que han donat a les persones participants pautes d’hàbits alimentaris. També s’ha repartit fruita entre els assistents.

La jornada de l’obesitat ha estat promoguda per la Federació Mundial de l’Obesitat i pretén conscienciar la població dels efectes perjudicials que el sobrepès i l’obesitat produeixen en la salut de les persones, així com difondre recomanacions per prevenir-los.

L’obesitat és un problema de salut pública, tant pel nombre de població afectada com per la seva relació amb l’aparició o agreujament d’altres problemes de salut crònics: incrementa el risc de malalties cardiovasculars, de diabetis tipus 2, de determinats tipus de càncer, d’hipertensió arterial, d’artrosi, de gota…, i tot plegat ocasiona una disminució tant de la qualitat com de l’esperança vida de les persones afectades.

Olesa, fem salut! i Voltem Olesa han establert un espai de coordinació de diversos departaments de l’Ajuntament d’Olesa (Salut Pública, Igualtat, Medi Ambient, Urbanisme i Via Pública, Esports, Educació i Benestar Social), així com del Centre d’Atenció Primària i d’altres entitats municipals, per a la creació de rutes saludables que promoguin l’ús de l’espai públic, la pràctica d’hàbits saludables i accessibles, en l’entorn urbà i natural.

Aquests són uns projectes que van sorgir a partir del programa “Fem Salut, Olesa”, que convida a fer rutes guiades pel nucli urbà i pel terme natural cada dimarts i dijous, respectivament. Amb aquesta idea es van crear diferents propostes de rutes naturals i urbanes per intentar també integrar la ruta quotidiana que segueix la ciutadania en diferents indrets del municipi. L’objectiu és que aquestes rutes les pugui fer tothom, és a dir, persones actives físicament, però també aquelles que tenen problemes de salut o de mobilitat i s’adapten a diferents necessitats i als col·lectius de la gent gran, infants i el jovent.

 

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Alimentació

Farmàcies de Guàrdia