Moció

La Coordinadora Ciutadana per a una Sanitat Pública de Qualitat d’Olesa de Montserrat pensa que l’Ajuntament ha de tenir una posició unanime davant els problemes i deficiencies que pateix la sanitat pública al nostre municipi i per aixó ha decidit presentar una moció perquè els grups municipals l‘exposin i aprovin al Ple municipal del mes de març.

“La pandèmia causada pel virus Covid va arribar i es va mostrar descarnadament a Catalunya l’any 2020 amb un sistema sanitari públic debilitat econòmicament per les retallades pressupostàries d’anys abans. Plovia sobre mullat i les urgències i les necessitats d’atacar el virus van propiciar unes pràctiques sanitàries que, si bé eren necessàries en aquells moments, afegien un plus de precarietat a l’atenció primària, l’atenció a malalts crònics, l’atenció pediàtrica, les urgències, etcètera.

Passada aquella situació d’emergència i retornada la normalitat a la salut pública, tres anys després aquesta normalitat no es veu reflectida a la sanitat pública que, sense cap mena de justificació, manté les pràctiques sanitàries i administratives de la situació pandèmica, que, recordem-ho una vegada més, ja eren precàries com a conseqüència de les retallades pressupostàries que s’han esmentat anteriorment.

Tot això comporta un malestar creixent de la ciutadania que veu afectat el seu dret a la salut, que te caràcter constitucional i, per tant, fonamental; malestar que es concreta en justes mobilitzacions i, el que és més perillós, pot ser aprofitat pels qui volen crear desafecció al sistema democràtic i afectar la convivència.

Per tot el que s’ha dit, els grups municipals que conformem el Ple de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat unànimement prenem els següents acords:

  • Exigir a la Mútua de Terrassa, com a titular actual de la gestió del Centre d’atenció primària d’Olesa de Montserrat que, en un primer pas, retorni el servei sanitari públic al nivell d’atenció existent amb anterioritat a la pandèmia de l’any 2020.
  • Exigir del Servei Català de la Salut que, si s’escau, proveeixi el necessari perquè la Mútua de Terrassa compleixi l’objectiu anteriorment dit.
  • Donar suport material, per part de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, a les mobilitzacions ciutadanes que per millorar la sanitat pública es convoquin al nostre municipi.
  • Comunicar aquest acord a la Conselleria de Sanitat, al Servei Català de la Salut, a la Mútua de Terrassa i al Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Coordinadora Ciutadana per a una Sanitat Pública de Qualitat d’Olesa de Montserrat, 1 de març de 2023

 

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Alimentació

Farmàcies de Guàrdia