Missa en Re major

Els Amics de l’Orgue i de les Arts d’Olesa han programat per al proper 13 d’octubre a les 18:30 hores, la Missa en Re major, d’Antonín Dvořák, interpretada per David Malet a l’orgue i la Coral Càrmina, sota la direcció de Daniel Mestre.
La Coral Càrmina juntament amb l’organista David Malet us presenta un programa amb una obra de gran bellesa i importància en la producció d’Antonín Dvořák. El gran compositor txec va compondre la Missa en Re major per a cor, solistes i orgue per a la consagració d’una capella particular a Praga el 1887 i uns anys més tard la va orquestrar a petició del seu editor anglès. Com en les altres obres d’aquest compositor, està impregnada per aquest melodisme inspirat en la tradició folklòrica eslava i la riquesa harmònica i tímbrica tan característica de l’obra de Dvořák.
Al costat de l’imponent Missa de Dvořák podrem escoltar el Preludi i Fuga en Do (BWV547) de J. S. Bach que ens interpretarà l’organista David Malet, seguit del Cantique de Jean Racine de G. Fauré, obra de gran bellesa que clourà l’acte.
Fundats l’any 2004 amb la finalitat de dotar a Olesa de Montserrat d’un orgue, els Amics de l’Orgue i de les Arts són una entitat provada sense afany de lucre que organitza un seguit de cicles de concerts per oferir a la vila una programació estable i de qualitat. L’any 2008 es va inaugurar el magnífic orgue romanticosimfònic de la Parròquia de Santa Maria, obra del mestre organer Joan C. Castro (ACS) i propietat de l’entitat. Acomplerta la principal finalitat, d’aleshores ençà l’entitat canvia el seu rumb i es centra en fer brillar l’instrument i a fomentar la cultura organística.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Guaita!

Fora de joc

Futbol Sala

Campiona i rècord

Boxa

Farmàcies de Guàrdia