Més dones

Edicions Paper d’Estrassa publica el llibre il·lustrat “Més dones olesanes”, segon volum de “Dones olesanes”, un projecte nascut amb l’objectiu de posar en relleu el testimoni vital i professional de diverses dones d’Olesa. Seguint el format del primer llibre, que es va convertir en el més venut al municipi el 2021, “Més dones olesanes” ressegueix la vida professional de quinze noves protagonistes, amb il·lustracions i textos d’autores locals. L’editorial presentarà la seva nova publicació en un acte a l’escenari del Parc Municipal d’Olesa el proper diumenge 13 de març, a les 17 hores, en el marc del Dia Internacional de la Dona.

Com ja va passar en el primer volum, la tria de les quinze protagonistes del llibre ha anat a càrrec d’una comissió de dones creada específicament per a l’ocasió, que ha decidit que l’obra inclogui els testimonis de Carme Pros Varela, CEO del GrupTG DX; Lili Pacheco Ricote, psicòloga i primatòloga; Montse Povill Pacheco, coordinadora a Unicef i fundadora d’una escola a Mallorca; Vicenta Pubill Font, futbolista; Núria Capella Florensa, estudiant de dansa contemporània i ballarina; Sílvia Díaz Pérez, coordinadora de comunicació i compromís a Greenpeace; Maria Paltor Voltà, llevadora d’Olesa durant quaranta anys; Montse Pardo Bayona, directora de Relacions Internacionals a Microsoft Ibérica; Gemma Pons Playà, cirurgiana plàstica especialitzada en reconstrucció mamària; Dolors Martínez Pérez, actriu, locutora i creadora de podcasts; Maria Egea Munté, musicoterapeuta i mestra de música; Maria Cristina Pujol Matas, mestra, psicopedagoga i inspectora d’educació; Montse Caba Solsona, activista pels drets humans; Anna Escolà Jané, química i investigadora sobre medicina personalitzada, i Laia Buch Rubio, patinadora artística i participant en el campionat del món.

Les il·lustracions del llibre són obra, respectivament, de Raquel Clemente, Marta Martínez, Mònica Ortega, Alícia Latorre, Sarah Meyer, Sara Samper, Júlia Figueras, Eva Pacheco, Judith Matas, Ona Boixader, Sara García, Marta Font, Jenifer Ambròs, Inma Clemente i Eva Fernández. Els textos i la documentació han anat a càrrec de Carla Grima i el projecte ha estat ideat i coordinat per l’editor Quim Moreno.

La tria de les quinze protagonistes del llibre ha anat a càrrec d’una comissió assessora de dones creada específicament per a l’ocasió i formada per perfils professionals diversos. N’han format part Ana Algarra, Ariadna Carreras, Carla Grima, Mònica Figueras, Montse Jané, Júlia Vergara-Alert i Maria Lluïsa Vinyals, coordinades per Montse Font. El criteri de selecció ha estat el de cercar diversitat de sectors i mostrar professions en les quals la dona és menys visible.

El llibre ha comptat amb el patrocini de l’Ajuntament d’Olesa, el Gabinet d’Assessors Antoni Pérez, Nieves, la Comunitat Minera Olesana, la UEC d’Olesa, Mercè Puig, Llegums Àgata, Malla Ràpid, Flors i Plantes Bonic, el Mercat Municipal d’Olesa de Montserrat i amb el suport del Periòdic 08640, Guia On Anem, Olesa Ràdio i La Bústia.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Farmàcies de Guàrdia