L’opinió del veïnat

“Considero que está bien que haya obras lo que pasa es que tendrían que haberlo hecho a trozos, porque el haber hecho todo de golpe implica para todos los vecinos más vibraciones y más polvo. También creo que nos tendrían que haber avisado, de repente comenzaron con toda la obra. Yo sufro de neuralgia de trigémino en toda la cara izquierda, tomo 32 pastillas por día y sufro las vibraciones de la obra, me tiembla la mandíbula y con los calambres que tengo es cuando peor lo paso. Y no sólo yo, en mi calle también hay gente mayor que está preocupada”.

Núria C.M., 41 anys

 

“Yo entiendo que se hagan obras, lo que no entiendo es la falta de información hacia los vecinos, no sabemos cuándo acabará, ni cuantas calles harán, ni cómo quedará, ni si tendrán que asfaltar una calle y al llegar a casa podremos ir por allí o no… Y también los temblores de las casas, no nos avisan, no nos dicen ‘es normal, no pasará nada’, ‘si se abre una grieta no os preocupéis que aquí estamos’. Creo que no hubiera costado hacer una reunión con todos los vecinos y se nos informe de todo el proyecto”.

Vanesa S., 47 anys.

 

 

“Estoy de acuerdo que hagan esto en el barrio, nosotros vivimos delante del campo, allí había muchas ratas y entonces creo que el barrio será mucho mejor. Habrá mucha más facilidad para bajar al pueblo habiendo más calles. Creo que tendrían que agregar más servicios, ya veremos. Le hemos escrito al Ayuntamiento y nos respondió el administrador de la Junta y muy amablemente nos ha explicado todas las cosas. No sabes tú lo que ha costado que pongan un autobús y cuatro luces cuando se edificó el barrio… No lo sabemos…

Fuensanta M.R., 73 anys

 

“Creo que Cal Candi es el desastre de Las Planas, esto no lo podemos detener, pero si se pensara un poco, ¿qué necesidad había de hacer esto? Si es por viviendas, Olesa está lleno de bloques a medio hacer y de pisos vacíos, ¿cómo no lo promueven para terminar los cascarones que hay en el pueblo? Por otro lado, yo ya soy grande, pero ¿qué le dejaremos a nuestros nietos y bisnietos? ¿asfalto? ¿plástico? ¿contaminación? ¿Tanto cuesta mantener una zona verde con árboles milenarios? Se les podría haber enseñado a los niños sobre los animales, la vegetación y los árboles que había allí. Tú tienes que cortar un árbol en tu casa y le tienes que pedir un permiso al Papa de Roma y aquí, sin embargo, cortaron todo de un plumazo. Y otra cosa que me está sublevando es que nos van a meter más contaminación, más polución y más malestar, sumado al grave problema que tenemos en Las Planas, de las cloacas. He pedido al Ayuntamiento que me informen por donde pasan las cloacas generales y me han dicho que no lo tenían. Hace muchos años que tenemos este problema y se han levantado cocinas y patios en muchas casas. Están muy bien los tubos que pondrán en Cal Candi, pero no hay que olvidarse del problema de las cloacas en Las Planas”.

Antonia, A.O., 68 anys

 

“Me parece que serán demasiadas viviendas, nos han dejado pocas y sin espacio y yo estoy muy a gusto aquí, pero al final no quedará zona verde. Esto traerá pocos aparcamientos, mucha gente y espero que no venga ningún problema más”.

Maria Josefa B.S., 65 anys

 

Aquests són alguns dels comentaris del veïnat, recollits per l’AV Les Planes.

“És una desgràcia, un atemptat pel medi ambient. No m’imagino com deuen d’estar els veïns que hi viuen al costat (jo visc més a dalt i les obres no les pateixo), però cada dia que hi passo pel davant sento una impotència…”

“Yo mismo he visto cómo han cortado árboles centenarios con los nidos con las crías de los pájaros arriba y así como han caído, se los han llevado. Fue terrible verlo”.

“M’emprenyo molt cada vegada que passo per allà. És molt trist veure la muntanya pelada. Carregar-se tota la muntanya per fer cases noves… ja han fet d Olesa una ciutat dormitori, cal carregar-se-la més? Cada dia mes lletja…

“Si han de fer pisos de protecció oficial, q acabin els edificis que hi ha per Olesa, que hi ha uns quants. I si sobren diners, que inverteixin en indústria, que estan els polígons buits i tothom ha de sortir fora per treballar. Però que no es carreguin més la muntanya”.

“Perfecte, no estic del tot en contra ja que tots els pobles han d’anar creixent, tot i que entenc el malestar dels veïns pel soroll i la pols. Suposo que tot això donarà més vida al poble, suposant que augmentin tots els serveis…”

“Personalment em sembla una bestiesa el que estan fent. Especulació pura i dura sense més, quan s’omplin tots aquests habitatges… tindrem serveis com ambulatori, farmàcies, escoles? En fi, més del mateix”.

“Com afectada a primera línia, he de dir que estic en contra total d’aquestes obres. També he de dir que el cap d’obres Jordi Bosch i l’encarregat i els operaris en tot moment han estat molt correctes amb nosaltres per tal que dins les molèsties normals que comporten unes obres de tal magnitud, que els hi comentem amb ells directament qualsevol dubte o problemes que ens puguin sorgir per tal de que dins les seves possibilitats intentar minimitzar- lo. Ara han enviat una carta per citar-nos a una reunió i explicar-nos als afectats lo que han de fer a partir d’ara i si hem tingut alguna afectació pel moviment de terres i que s’ho miraran”.

“No puc tenir cap queixa de moment; l’únic és que ens han deixat una m… de zona verda, però ells no tenen la culpa de la mala gestió que s’ha fet”.

“No estic d’acord amb el que estan fent, estaria bé si fan cases i a més a més un gran pulmó en forma de parc tancat per a que per la nit no estiguin dintre. Podrien prendre nota del parc del Torreblanca a Sant Joan Despí o del parc de Can Mercader”.

“Soy Antonio. Es interesante dar tu opinión, al menos que vean que hay personas que cuando queremos nos unimos y apoyamos los desacuerdos; seguro que no podremos hacer nada, pero el pataleo no te lo quita nadie. Cuenten conmigo”.

“¿Les obres de Cal Candi em semblen incorrectes, hi ha edificis sense acabar arreu del poble, i ara volen fer més cases? Trobo que aquell espai s’hauria d’haver aprofitat per fer un gran espai verd on poder treure el gos, un espai pels més petits i camins per poder passejar. Una remodelació era necessària però per a mi no ha estat el  correcte”.

“Realment no puc opinar molt ja que no m’he informat del projecte. Des del desconeixement ho trobo positiu ja que es una zona que estava abandonada. Si respecten i fan habitatges de petites dimensions i espais amb zones verdes em sembla molt bé”.

“Amb això de les obres de Cal Candi em tremola tota la casa, espero que no trigui gaire perquè és un mal de cap. Pel que fa als veïns i veïnes del carrer Les Planes/Argelines, si que m’agradaria q arribes al 08640 la nostra queixa perquè ens han deixat sense contenidors de la brossa. I hi ha gent gran que per anar al carrer vall d’Aran és molt lluny. Alguns veïns en senyal de protesta deixen les bosses a l’acera del carrer Les Planes, 1, però no penso que sigui la opció perquè  aviat tindrem ratolins i no seran tan bufones!

Hem avisat ja diverses vegades al servei de neteja de l’Ajuntament i les han vingut a treure, però hi tornen. Necessitaríem una solució al respecte”.

“Básicamente la opción de haber construido es correcta por parte del propietario del solar, a pesar de que a mucha gente no le guste la idea, pero quizás en lugar de criticar la actitud de los propietarios, se debería pedir al Ayuntamiento más zonas específicas para los animales. Ya que creo que va más encaminado el tema por allí. También pienso que, si la zona está construida, habrá más iluminación y buena comunicación con el pueblo para los que tenemos niñ@s de edades complicadas que irán sol@s. Además, nos revalorizarán la zona, no sé, tampoco lo veo tan mal”.

“Sóc una veïna del carrer Urgell número 1, hem anat a l’Ajuntament a queixar-nos i ha vingut el gerent de Cal Candi perquè se’ns està obrint el muro i tot el terra del jardí. I la casa es belluga tota, com si s’anés a ensorrat tot. Van venir a mirar-s’ho i ens van dir que no toquessin res. També van rebre una carta que el dia 16 de setembre tenim una reunió, crec que la fan de deu en deu persones, així que ja veurem”.

“Sóc la Carme i estic molt contenta amb les obres de Cal Candi perquè el bosc estava molt brut, era un cau de rates i es feien ‘botellons’ a les tantes de la nit. Estic contenta de que estigui així, tot renovat”.

“Nosaltres estem molt però molt en desacord amb aquestes obres perquè creiem que en un espai tan gran es pogués haver fet un espai per al poble, espectacular, molt millor que omplir-lo dels 400 habitatges que s’hi volen fer. Això implica dos cotxes per casa, tota aquesta gent voldrà aparcar, apuntar als nens a les escoles, tindrem el mateix CAP i les mateixes instal·lacions amb moltíssima més gent. Com a barri ens perjudica molt perquè serem moltíssims més veïns, serà una conillera d’habitatges”.

“Estas son unas obres que nos están causando muchísimas molestias durante el mes de julio, con el calor que ha habido, ha sido horroroso, pero es lo que hay. Creo que no se puede hacer nada más, lo único es que nadie nos ha avisado de que iban a empezar. Empezaron y aquí estamos aguantando todo lo que se presenta”.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Guaita!

Fora de joc

Futbol Sala

Campiona i rècord

Boxa

Farmàcies de Guàrdia