Les Planes

Dissabte 20 de gener: Moviment Veïnal ens vam tornar a trobar per recordar als habitants d’Olesa que no ens agrada en el que s’està convertint la nostra vila i que volem canviar el gris del ciment pel verd de la vida, aquest és el nostre lema, volem una Olesa diferent avançar però no d’una manera tan gris.

L’edició passada vam fer una crida als olesans i olesanes perquè ens expliquessin el seu cas, la seva experiència en quan a totes les obres començades, la seva opinió personal d’aquesta Olesa…i aquest mes, en aquest article us demanem el mateix, aquí estem! Us escoltem! I si necessiteu ajuda, us ajudem! Així que us seguim encoratjant a enviar-nos la vostra opinió, queixa, idea per aturar tot això…qualsevol cosa que ens vulgueu dir és ben rebuda i agraïda.

Les queixes i opinions que anem rebent totes giren entorn a la magnitud de les obres, potser tots pensàvem en unes obres més petites, però Cal candi s’ha convertit en un desert amb unes màquines al fons que fan l’aspecte d’estar en una gravera. Però això no és tot, aquest aspecte tan devastador porta problemes als veïns del voltant, problemes greus de soroll (costa viure en una obra costant), de pols, de moviments de terra que fan malbé els ciments de les seves cases i fan esquerdes a les seves parets…sembla que perquè uns visquin com a reis en una casa nova, als altres els hi ha de deixar la casa mig destrossada, no és just i per això ho volem fer públic a través d’aquest espai!

I aquí us deixem amb els escrits que hem rebut aquest mes, moltes gràcies per la vostra participació i confiança.

“Hola com a veí del Casc Antic vull manifestar la meva molèstia i la dels veïns, sobre les obres que s’estan realitzant a Cal Candi. Patim sorolls, patim la presència de molta sorra (que implica netejar constantment casa nostra perquè no es faci malbé), sembla a ser que ens estan muntant una gravera i no ens ho han explicat! Des d’aquest espai fem una crida perquè ens donin alguna explicació. Signat: un veí molest”

“M’omple de tristesa veure com aquest poble no s’assembla gens al que vaig conèixer quan era petit. Poc a poc anem perdent l’Herència que podíem deixar als nostres fills, i sempre en benefici de molts pocs, sovint els mateixos. El soroll i la pols un dia s’acabaran, però el ciment es quedarà”

Els veïns del carrer Empordà ens fan arribar aquest mail explicant l’última conversa que van tenir a la reunió informativa del 24 de febrer, on els van convocar per explicar l’afectació al c/Empordà de les obres de Cal Candi i comença així:

“En representació als veïns del carrer Empordà afectats per l’obra de Cal Candi, ens dirigim al Departament d’Urbanisme fent les següents reflexions.

– Després de tindre la reunió celebrada dia 24 de febrer 2021 amb els responsables de l’obra, s’ha trobat e indicat el següent:

  1. El projecte presentat a la pàgina web de l’Ajuntament és de l’any 2006 i els plànols que allà apareixen no estan actualitzats, i no apareix en cap plànol l’estat de la pavimentació que es farà al carrer.
  2. Ens preguntem en quin moment s’ha preguntat als veïns com volen el seu carrer.
  3. En la reunió se’ns presenta una gran vorera en la part nord del carrer Empordà, la que toca als nostres habitatges, un carrer amb carril bici, una vorera més petita amb 1,8 m mínim, i una reducció de les places d’aparcament a la part sud d’aquest carrer.
  4. Plantegem perquè no es fa al revés, el carril bici a l’altre banda, i que l’aparcament es faci on es fa actualment, reduint la vorera nord i ampliant en aquest cas la sud.
  5. Veiem un gran problema en tot el plantejament que s’ha fet referent a l’aparcament que es realitzarà. Actualment si contem els habitatges que donen directament a l’afectació de cal candi poden ser uns 25 habitatges al carrer Empordà, i 25 habitatges al carrer Vall d’Aran.

Si sumem els 250 habitatges en unifamiliars, i 200 habitatges en plurifamiliars, sumen uns 500 habitatges. Al projecte que heu aprovat només hi ha 100 places d’aparcament al carrer. Creiem que això serà un gran problema. Es fa la reflexió que a tot el barri de les planes hi ha aparcament a 2 o en algun cas en 1 costat, i actualment no hi ha problemes d’aparcament. Veiem que si es continua amb aquest plantejament es convertirà en un gran problema.

Està clar que s’ha de reduir l’ús del cotxe però els cotxes s’han de deixar en algun lloc, els veïns de les planes estem acostumats a caminar per anar al centre del poble, pensem que no estem vivint en una gran metròpolis i que hi ha d’haver-hi lloc per poder aparcar al costat de casa.

  1. Demanem que s’estudiï aquesta situació que pot ser una gran problemàtica en un futur.
  2. També demanem en tot cas que si no es pot anar enrere del carril bici, que s’estudiï la possibilitat de fer-ho amb un ús compartit, o sigui que de 7.30 fins a les 19.30 que es l’horari que pot ser l’ús per anar a l’institut, s’utilitzin com a carril bici i la resta d’horari com a aparcament. S’ha fet la reflexió que hi ha ciutats que comptabilitzen l’ús de carril bus amb l’ús d’aparcament nocturn. Quedem a l’espera de resposta o d’una reunió amb responsables i regidors d’urbanisme per tal d’aclarir-ho.”

 

Rebuts aquests testimonis, com a moviment veïnal i juntament amb l’AAVV les Planes, com a associació de veïns directament afectada, informar-vos que hem demanat informació sobre les obres, però no se’ns respon absolutament res…una pena i alhora una realitat, per això seguim aquí al peu del canó i esperem els vostres missatges o mails per treure’ls a la llum el mes vinent. Som-hi! Tot suma! T’hi esperem!

Moviment veïnal

Foto: Singu

 

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Farmàcies de Guàrdia