L’agenda del Setembre i l’Octubre

Exposicions

Fins al 24 de setembre

32a Mostra de pintors locals d’Olesa. A la Casa de Cultura. Organització: Escola Municipal d’Arts i Oficis.

Fins al 15 d’octubre

“La cofa rossellonesa: història, usos i símbol”. Inauguració: 29 de setembre. A la Casa de Cultura. Organitzaciói: Associació Cultural La Festa dels Miquelets.

 

Divendres 8

Presentació del llibre “Les nostres mares”, de Gemma Ruiz. A les 19 hores, a la Biblioteca. Organització: Òmnium Cultural.

Diumenge 10

Cinema “Clorindo testa”. A les 18:30 hores, al Casal.

Nit de la Diada. Sardanes, amb la Cobla Vila d’Olesa, a les 19:30 hores; Havaneres, amb el grup Neus Mar, a les 22:30 hores. Al Parc Municipal. Organització: Ajuntament i ACF Olesa Sardanista.

Dilluns 11

35a Fira de jocs, amb Roger Canals. A les 17 hores, al Parc Municipal: Organització: APEIJ La Xarxa Olesa.

Divendres 15

Hora del conte amb la Sandra Rossi (a partir de 4 anys). A les 18 hores, a la Biblioteca.

Dissabte 16

40è Aniversari dels Diablots d’Olesa “Olesa tremola”. A les 11 hores, trobada de percussió i cercavila; a les 19 hores, tabalada infantil i cercavila; a les 21:30 hores, tabalada i correfoc. Organització: Diablots d’Olesa.

Diumenge 17

39è Concurs de Teatre Premi Vila d’Olesa: “Losers”, de Marta Buchaca, amb el grup MaGret. A les 18 hores, a l’UEC. Organització: UEC Olesa.

Festa de Casc Antic. A les 11:30 hores, animació infantil amb Jaume Barri; a les 12:30 hores, concert amb Els Coneguts; a les 13 hores, concert amb Los Bongo Beat; a les 14 hores, paella popular. Venda anticipada de tiquets a La Vermuteria i al Quiosc d’Olesa i al mateix dia, a partir de les 11 hores, a la Plaça de les Fonts (cal portar plats i gots). Organització: AAVV Casc Antic.

Dilluns 18

Hora del conte per a petits lectors (d’1 a 3 anys). A les 17:30 hores, a la Biblioteca.

Dimecres 20

Xerrada: “Creixement personal, amor incondicional”, a càrrec de Keren Muñoz. A les 18 hores, a la Biblioteca. Organització: Associació Dones i Progrés.

Dijous 21

Conferència: “L’Alzheimer i altres demències”, a càrrec d’AFABaix. A les 18 hores, a la Biblioteca.

Divendres 22

Club de lectura general: “El hereje”, de Miguel Delibes. A les 18 hores, a la Biblioteca.

Dissabte 23

Portal Attack Olesa: prova ciclista nocturna per al Nucli Antic, des del carrer dels Arbres fins al Portal de Santa Oliva. De 20 a 23 hores. Organització: Unió Ciclista Olesana, amb la col·laboració de Diablots d’Olesa, Drac Olivé i Custus Ignis.

Sardaball. A les 20 hores, a l’UEC. Organització: ACF Olesa Sardanista.

Diumenge 24

Teatre: “La llàntia meravellosa”, amb Festuc Teatre. A les 17:30 hores, al Casal. Organització: APEIJ La Xarxa Olesa.

39è Concurs de Teatre Premi Vila d’Olesa: “Intocable”, d’Albert Capel, amb el grup QESM. A les 18 hores, a l’UEC. Organització: UEC Olesa.

Dilluns 25

Conferència “Tarot: origen, significat i tipus de lectura”, a càrrec de Rosa Ramírez. A les 18 hores, a la Biblioteca. Organització: Associació Dones i Progrés.

Dissabte 29

Cinema: “Història i cinema”. A les 19 hores, al Casal. Organització: OlesaAteneu i El Casal d’Olesa.

Diumenge 30

Taller: Introducció al tast d’oli amb IRTA. De 10 a 13 hores, al Centre Cultural Cal Puigjaner. Organització: Parc Rural de Montserrat i Ajuntament.

Cinema: “Argentina, 1985”. A les 18:30 hores, al Casal. Organització: El Casal d’Olesa.

Teatre: “No es país para negres”. A les 19 hores, a la Casa de Cultura. Organització: Ajuntament.

L’agenda de l’Octubre

 

Exposicions

 

Fins al 31 d’octubre

“Machu Picchu: la ciudad sagrada de los incas”. Visites guiades dissabte 14, a les 11 hores i a les 17:30 hores, i diumenge 15 a les 11 hores. Centre Cultural Cal Puigjaner (Espai Celler). Organització: Arxiu Històric Municipal i Instituto de los Andes.

 

Fins al 5 de novembre

“Guernika: més enllà de l’art”. Inauguració: 20 d’octubre. A la Casa de Cultura. Organització: Escola Municipal d’Arts i Oficis.

 

 

Dimecres 4

Taller de estimulació cognitiva amb noves tecnologies, a càrrec d’Antonia González, vicepresidenta d’AFABaix i coordinadora del Centre Alois de Cornellà de Llobregat. A les 17:30 hores, a la Biblioteca.

 

 

La Festa dels Miquelets

 

Divendres 6

Acte inaugural, a les 19 hores, a la Casa de Cultura. Presentació oficial de La Festa i inauguració de l’exposició “La Coffie Catalane: Histoire, usages et symboles”, amb la presència de membres del Rosselló. Seguici i ofrena, a les 22 hores, a la plaça Fèlix Figueras i Aragay. Presentació dels regiments, relleu de la flama i parlament de les autoritats. De seguit, seguici fins al Memorial 158. Concert barroc, a les 23 hores, a Cal Puigjaner. Concert de corda i veu per reviure les músiques del segle XVIII.

 

Dissabte 7

Grup de música itinerant, amb el grup olesà de grallers MUSX, des de les 10 hores, al Mercat barroc. Pintacares i carpa infantil, a les 10:30 hores, a la Plaça Nova. Pintacares i taller de pintar retallables dels miquelets fins a les 14 hores. Taller d’hotel d’insectes, a les 10:30 hores, a la Plaça Nova. Banderoles de La Festa (crea les teves pròpies, amb l’Escola d’Arts i Oficis), a les 11 hores, al carrer Església. Corones de flors i gimcana, a les 11:30 hores, a la Plaça de la Cendra. Consell de Guerra, a les 12 hores, a l’església. Taller de cistelleria, a les 12 hores, a la Plaça Nova. Música i Dansa de Taverna i Taller d’espardenyes, a les 16 hores, a Cal Puigjaner. Consell de Guerra, a les 17 hores, a l’església. Taller de joieria, a les 17:30 hores, a la Plaça Nova. Sorteig de lot de productes, a les 17:45 hores, a la Plaça Nova. Taller d’escriptura antiga, descobreix com escrivien els Miquelets, a les 18 hores, a la Plaça de la Cendra. Gran Batalla, a les 19 hores, a la Plaça de la Dona. Sopar popular, a les 21 hores, al parc del Porxo de Santa Oliva. Concert de nit i ball popular, amb el grup Fetus, a les 22:30 hores, al parc del Porxo de Santa Oliva.

Diumenge 8

Vestits i roba del segle XVIII, amb el recreador Germán Domingo, a les 11 hores, a Cal Puigjaner. Taller de corones de flors, per infants, a les 11:30 hores, a la Plaça de la Cendra. L’hora del conte, amb Lletres Màgiques i taller de saquets remeiers per a infants a partir de 6 anys, a les 11 hores, a Cal Puigjaner. Batalla urbana, a les 12:30 hores, als carrers del nucli antic. La pedregada, construcció de bombardes de farina), a les 17 hores, al parc del Porxo de Santa Oliva.

 

Visites guiades

L’Olesa del 1714: una ruta dramatitzada de la vida quotidiana catalana del segle XVIII. Dissabte 7, a les 10:30, 10:45, 18 i 18:15 hores; diumenge 8, a les 10:45 i 12:15 hores.

 

Olesa de Montserrat i la Guerra de Successió: una ruta dramatitzada on descobriràs com van viure els olesans aquest conflicte. Dissabte 7, a les 12, 12:15, 17 i 17:15 hores; diumenge 8, a les 10:30 i 12 hores.

 

La Festa dels Miquelets: una ruta per als més petits (de 3 a 12 anys), acompanyats per olesanes del segle XVIII. Dissabte 7, a les 12 i a les 17 hores; diumenge 8, a les 11 hores.

 

 

Diumenge 8

39è Concurs de Teatre Premi Vila d’Olesa: “La nit de Sant

Joan”, de Jaume Sisa i Dagoll Dagom, amb PAM Teatre. A les 18 hores, a l’UEC. Organització: UEC Olesa.

 

Dimecres 11

Sortida: vine amb l’AVO a veure el musical “The producers”, al teatre Tívoli de Barcelona. A les 18 hores. Organització: Associació Voluntaris d’Olesa.

 

Dijous 12

Jornades europees de patrimoni. Conferència: “Machu Picchu: la ciudad sagrada de los incas”, a càrrec de Pedro Ibérico. A les 19 hores, a la Casa de Cultura. Organització: Arxiu Històric Municipal i

Instituto de los Andes.

 

Divendres 13

Teatre musical: “T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré”. A les 20 hores, al Casal. Organització: El Casal d’Olesa.

 

Dissabte 14

Teatre musical: “T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré”. A les 20 hores, al Casal. Organització: El Casal d’Olesa.

 

Mostra de Cultura Popular, amb la Cobla Vila d’Olesa i grups de cultura popular. A les 18:30 hores, a la plaça Fèlix Figueras i Aragay. Organització: ACF Olesa Sardanista.

 

Diumenge 15

Teatre musical: “T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré”. A les 20 hores, al Casal. Organització: El Casal d’Olesa.

 

Jornades europees de patrimoni. VIII Travessa de les tres ermites d’Olesa de Montserrat. A les 7:30 hores, des de la plaça Fèlix Figueras i Aragay. Organització: Ajuntament.

 

39è Concurs de Teatre: “Terapèutic”, de Jordi Ferragut, amb el grup de Teatre Centre d’Arbúcies. A les 18 hores, a l’UEC. Organització: UEC Olesa.

 

Totes les activitats proposades en aquesta secció són enviades per les entitats i associacions organitzadores. La redacció del 08640 no es fa responsable d’alteracions dels programes o de canvis d’última hora.

Article anteriorJosep Mateo Gil, un olesà amb dos pedals
Article següentGuaita!

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

El Goya i el cinema de Cal Pi- Cine Modelo

Al marge de les entitats lligades a ideologies definides, que disposaven de locals i que promovien activitats diverses, també hi havia altres locals, de...

Creus de terme

Passejant per les nostres contrades, vora una cruïlla de camins o a l’entrada d’alguns pobles, podem veure encara unes construccions de pedra de caire...

Art-teràpia a Les Planes

Per l’AAVV de Les Planes la tornada de vacances ha estat una inspiració! I fruit d’aquesta us presentem una nova activitat que estem preparant...

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

El Goya i el cinema de Cal Pi- Cine Modelo

Al marge de les entitats lligades a ideologies definides, que disposaven de locals i que promovien activitats diverses, també hi havia altres locals, de...

Creus de terme

Passejant per les nostres contrades, vora una cruïlla de camins o a l’entrada d’alguns pobles, podem veure encara unes construccions de pedra de caire...

Art-teràpia a Les Planes

Per l’AAVV de Les Planes la tornada de vacances ha estat una inspiració! I fruit d’aquesta us presentem una nova activitat que estem preparant...

Voluntaris

El passat 4 de setembre l’Associació Voluntaris d’Olesa vam fer la presentació dels tallers pel curs 2023/24 i també hem avançat les activitats d’aquest...

El Casal

Arriba una nova temporada plena de novetats a El Casal. Enguany, presentem una cartellera plena d’opcions per xics, joves i grans. Per una banda,...
Farmàcies de Guàrdia