L’agenda del Setembre i de l’Octubre

Exposicions

Fins al 24 de setembre

32a Mostra de pintors locals d’Olesa. A la Casa de Cultura. Organització: Escola Municipal d’Arts i Oficis.

Fins al 15 d’octubre

“La cofa rossellonesa: història, usos i símbol”. Inauguració: 29 de setembre. A la Casa de Cultura. Organització: Associació Cultural La Festa dels Miquelets.

 

L’agenda de Setembre

Divendres 8

Presentació del llibre “Les nostres mares”, de Gemma Ruiz. A les 19 hores, a la Biblioteca. Organització: Òmnium Cultural.

Diumenge 10

Cinema “Clorindo testa”. A les 18:30 hores, al Casal.

Nit de la Diada. Sardanes, amb la Cobla Vila d’Olesa, a les 19:30 hores; Havaneres, amb el grup Neus Mar, a les 22:30 hores. Al Parc Municipal. Organització: Ajuntament i ACF Olesa Sardanista.

Dilluns 11

35a Fira de jocs, amb Roger Canals. A les 17 hores, al Parc Municipal: Organització: APEIJ La Xarxa Olesa.

Divendres 15

Hora del conte amb la Sandra Rossi (a partir de 4 anys). A les 18 hores, a la Biblioteca.

Dissabte 16

40è Aniversari dels Diablots d’Olesa “Olesa tremola”. A les 11 hores, trobada de percussió i cercavila; a les 19 hores, tabalada infantil i cercavila; a les 21:30 hores, tabalada i correfoc. Organització: Diablots d’Olesa.

Diumenge 17

39è Concurs de Teatre Premi Vila d’Olesa: “Losers”, de Marta Buchaca, amb el grup MaGret. A les 18 hores, a l’UEC. Organització: UEC Olesa.

Festa de Casc Antic. A les 11:30 hores, animació infantil amb Jaume Barri; a les 12:30 hores, concert amb Els Coneguts; a les 13 hores, concert amb Los Bongo Beat; a les 14 hores, paella popular. Venda anticipada de tiquets a La Vermuteria i al Quiosc d’Olesa i al mateix dia, a partir de les 11 hores, a la Plaça de les Fonts (cal portar plats i gots). Organització: AAVV Casc Antic.

Dilluns 18

Hora del conte per a petits lectors (d’1 a 3 anys). A les 17:30 hores, a la Biblioteca.

Dimecres 20

Xerrada: “Creixement personal, amor incondicional”, a càrrec de Keren Muñoz. A les 18 hores, a la Biblioteca. Organització: Associació Dones i Progrés.

Òpera al Casal. Connexió amb The Royal Opera de Londres, amb l’òpera “L’or del Rin”, una obra èpica en un acte (un preludi i quatre actes) amb música de Richard Wagner. A les 20:15 hores, al Casal.

Dijous 21

Conferència: “El diagnòstic precoç de la malaltia d’Alzheimer amb biomarcadors”, amb el neuropsicòleg Juan Carlos Cejudo; “Recursos d’ajuda per les demències al nostre medi”, a càrrec de la treballadora social Marta Caballé, (ambdós del Hospital Sagrat Cor de Martorell).

Presentació de l’entitat AFABaix i la delegació d’Olesa. A les 18 hores, a la Biblioteca.

Divendres 22

Club de lectura general: “El hereje”, de Miguel Delibes. A les 18 hores, a la Biblioteca.

Dissabte 23

Portal Attack Olesa: prova ciclista nocturna per al Nucli Antic, des del carrer dels Arbres fins al Portal de Santa Oliva. De 20 a 23 hores. Organització: Unió Ciclista Olesana, amb la col·laboració de Diablots d’Olesa, Drac Olivé i Custus Ignis.

Sardaball. A les 20 hores, a l’UEC. Organització: ACF Olesa Sardanista.

Diumenge 24

Teatre: “La llàntia meravellosa”, amb Festuc Teatre. A les 17:30 hores, al Casal. Organització: APEIJ La Xarxa Olesa.

39è Concurs de Teatre Premi Vila d’Olesa: “Intocable”, d’Albert Capel, amb el grup QESM. A les 18 hores, a l’UEC. Organització: UEC Olesa.

Dilluns 25

Conferència “Tarot: origen, significat i tipus de lectura”, a càrrec de Rosa Ramírez. A les 18 hores, a la Biblioteca. Organització: Associació Dones i Progrés.

Dissabte 29

Cinema: “Història i cinema”. A les 19 hores, al Casal. Organització: OlesaAteneu i El Casal d’Olesa.

Diumenge 30

Taller: Introducció al tast d’oli amb IRTA. De 10 a 13 hores, al Centre Cultural Cal Puigjaner. Organització: Parc Rural de Montserrat i Ajuntament.

Cinema: “Argentina, 1985”. A les 18:30 hores, al Casal. Organització: El Casal d’Olesa.

Teatre: “No es país para negres”. A les 19 hores, a la Casa de Cultura. Organització: Ajuntament.

 

L’agenda de l’Octubre

 

Exposicions

 

Fins al 31 d’octubre

“Machu Picchu: la ciudad sagrada de los incas”. Visites guiades dissabte 14, a les 11 hores i a les 17:30 hores, i diumenge 15 a les 11 hores. Centre Cultural Cal Puigjaner (Espai Celler). Organització: Arxiu Històric Municipal i Instituto de los Andes.

Fins al 5 de novembre

“Guernika: més enllà de l’art”. Inauguració: 20 d’octubre. A la Casa de Cultura. Organització: Escola Municipal d’Arts i Oficis.

 

Dimecres 4

Taller de estimulació cognitiva amb noves tecnologies, a càrrec d’Antonia González, vicepresidenta d’AFABaix i coordinadora del Centre Alois de Cornellà de Llobregat. A les 17:30 hores, a la Biblioteca.

 

La Festa dels Miquelets

Divendres 6

Acte inaugural, a les 19 hores, a la Casa de Cultura. Presentació oficial de La Festa i inauguració de l’exposició “La Coffie Catalane: Histoire, usages et symboles”, amb la presència de membres del Rosselló. Seguici i ofrena, a les 22 hores, a la plaça Fèlix Figueras i Aragay. Presentació dels regiments, relleu de la flama i parlament de les autoritats. De seguit, seguici fins al Memorial 158. Concert barroc, a les 23 hores, a Cal Puigjaner. Concert de corda i veu per reviure les músiques del segle XVIII.

Dissabte 7

Grup de música itinerant, amb el grup olesà de grallers MUSX, des de les 10 hores, al Mercat barroc. Pintacares i carpa infantil, a les 10:30 hores, a la Plaça Nova. Pintacares i taller de pintar retallables dels miquelets fins a les 14 hores. Taller d’hotel d’insectes, a les 10:30 hores, a la Plaça Nova. Banderoles de La Festa (crea les teves pròpies, amb l’Escola d’Arts i Oficis), a les 11 hores, al carrer Església. Corones de flors i gimcana, a les 11:30 hores, a la Plaça de la Cendra. Consell de Guerra, a les 12 hores, a l’església. Taller de cistelleria, a les 12 hores, a la Plaça Nova. Música i Dansa de Taverna i Taller d’espardenyes, a les 16 hores, a Cal Puigjaner. Consell de Guerra, a les 17 hores, a l’església. Taller de joieria, a les 17:30 hores, a la Plaça Nova. Sorteig de lot de productes, a les 17:45 hores, a la Plaça Nova. Taller d’escriptura antiga, descobreix com escrivien els Miquelets, a les 18 hores, a la Plaça de la Cendra. Gran Batalla, a les 19 hores, a la Plaça de la Dona. Sopar popular, a les 21 hores, al parc del Porxo de Santa Oliva. Concert de nit i ball popular, amb el grup Fetus, a les 22:30 hores, al parc del Porxo de Santa Oliva.

Diumenge 8

Vestits i roba del segle XVIII, amb el recreador Germán Domingo, a les 11 hores, a Cal Puigjaner. Taller de corones de flors, per infants, a les 11:30 hores, a la Plaça de la Cendra. L’hora del conte, amb Lletres Màgiques i taller de saquets remeiers per a infants a partir de 6 anys, a les 11 hores, a Cal Puigjaner. Batalla urbana, a les 12:30 hores, als carrers del nucli antic. La pedregada, construcció de bombardes de farina), a les 17 hores, al parc del Porxo de Santa Oliva.

Visites guiades

L’Olesa del 1714: una ruta dramatitzada de la vida quotidiana catalana del segle XVIII. Dissabte 7, a les 10:30, 10:45, 18 i 18:15 hores; diumenge 8, a les 10:45 i 12:15 hores.

Olesa de Montserrat i la Guerra de Successió: una ruta dramatitzada on descobriràs com van viure els olesans aquest conflicte. Dissabte 7, a les 12, 12:15, 17 i 17:15 hores; diumenge 8, a les 10:30 i 12 hores.

La Festa dels Miquelets: una ruta per als més petits (de 3 a 12 anys), acompanyats per olesanes del segle XVIII. Dissabte 7, a les 12 i a les 17 hores; diumenge 8, a les 11 hores.

Diumenge 8

39è Concurs de Teatre Premi Vila d’Olesa: “La nit de Sant

Joan”, de Jaume Sisa i Dagoll Dagom, amb PAM Teatre. A les 18 hores, a l’UEC. Organització: UEC Olesa.

Dimecres 11

Sortida: vine amb l’AVO a veure el musical “The producers”, al teatre Tívoli de Barcelona. A les 18 hores. Organització: Associació Voluntaris d’Olesa.

Dijous 12

Jornades europees de patrimoni. Conferència: “Machu Picchu: la ciudad sagrada de los incas”, a càrrec de Pedro Ibérico. A les 19 hores, a la Casa de Cultura. Organització: Arxiu Històric Municipal i Instituto de los Andes.

Divendres 13

Teatre musical: “T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré”. A les 20 hores, al Casal. Organització: El Casal d’Olesa.

Dissabte 14

Teatre musical: “T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré”. A les 20 hores, al Casal. Organització: El Casal d’Olesa.

Mostra de Cultura Popular, amb la Cobla Vila d’Olesa i grups de cultura popular. A les 18:30 hores, a la plaça Fèlix Figueras i Aragay. Organització: ACF Olesa Sardanista.

Diumenge 15

Teatre musical: “T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré”. A les 20 hores, al Casal. Organització: El Casal d’Olesa.

Jornades europees de patrimoni. VIII Travessa de les tres ermites d’Olesa de Montserrat. A les 7:30 hores, des de la plaça Fèlix Figueras i Aragay. Organització: Ajuntament.

39è Concurs de Teatre: “Terapèutic”, de Jordi Ferragut, amb el grup de Teatre Centre d’Arbúcies. A les 18 hores, a l’UEC. Organització: UEC Olesa.

 

Totes les activitats proposades en aquesta secció són enviades per les entitats i associacions organitzadores. La redacció del 08640 no es fa responsable d’alteracions dels programes o de canvis d’última hora.

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Farmàcies de Guàrdia