L’Agenda de l’estiu (Juny i Juliol)

L’agenda del Juny

Exposicions

Fins al 16 de juny

Exposició “Accidents#2”, resultat del taller de ceràmica de l’Ona Boixader. A la Biblioteca. Organització: Escola d’Arts i Oficis.

Fins al 30 de juny

Exposició “L’art és l’opi del poble” d’Ariadna Ruiz, dins de l’espai del Teixint Creacions. A la Biblioteca.

Fins al 9 de juliol

48è Concurs Pintura i 52è Concurs Pintura local. A la Casa de Cultura, organitzada per l’Escola d’Arts i Oficis.

Fins al 28 de juliol

“Impressions montserratines”, fotografies del martorellenc Josep Díaz Galera. A la Biblioteca.

 

Dijous 15

Presentació del llibre “10 anys, 10 contes”, 10 anys de l’Associació Centre de Recursos en TEA. A les 19 hores, a la Biblioteca.

LiceuBib, comentem “Parsifal”, amb l’Albert Galceran i un maridatge de vi. A les 19 hores, a la Biblioteca.

Divendres 16

Club de lectura general, conduït per Marta Puig, on es comentarà “Gener de sang”, d’Alan Parks. A les 18 hores, a la Biblioteca.

Instal·lació de les noves llambordes Stolpersteine, dedicades a Miquel Boada Navarro, Jaume Manyà Argilaga i Josep Piñol Mayor. A les 18 hores, a la plaça Fèlix Figueres i Aragay. Organització: Memorial Democràtic i Ajuntament.

Dissabte 17

Cursa del Foc, Milla del Foc i circuits infantils. A partir de les 18:30 hores. Organització: CAO.

52è Concurs de Pintura local i 48è Concurs de Pintura ràpida “9è Memorial Joan Margarit i Monné”. A les 8 hores, a diferents indrets del poble. Organització: Escola d’Arts i Oficis.

Diumenge 18

Cursa del Foc (circuits de 5 i 10 kilòmetres). De 8:45 a 10:15 hores. Organització: Club Atletisme Olesa.

Concert amb la Camerata de música catalana, una jove orquestra amb una gran projecció. A les 19:30 hores, a l’antiga portalada renaixentista de l’església. Organització: ACF Olesa Sardanista.

Dilluns 19

Conte musical “El pirata de les estrelles”, amb l’EMMOM, a la sala de petits lectors. A les 18:30 hores, a la Biblioteca.

Dimecres 21

El circuit de les arts. La lectura d’àlbums il·lustrats com a font d’inspiració per la música i les arts plàstiques. A les 19 hores, al Bibliolilà. Organització: Escola d’Arts i Oficis i Biblioteca.

Dijous 22

Presentació de la col·lecció “Estiracordetes”, contes per “salvar” paraules poc utilitzades del català, a càrrec de les seves autores, Gemma Ciuró i Núria Colom. A les 19 hores, a la Biblioteca.

Divendres 23

A les 19 hores, arribada de la Flama del Canigó a la plaça de les Fonts; a les 19:30 hores, arribada de la Flama del Canigó a l’Ajuntament; a les 20:15 hores, mostra de cultura popular; a les 21:05 hores, lectura del manifest. A la plaça Fèlix Figueres i Aragay. Organització: ANC Olesa, Òmnium Cultural i CAL.

Encesa de la Foguera de Sant Joan. A les 23:30 hores, al pati de la Casa de Cultura. Organització: Ajuntament, Diablots Olesa, Colla de Diables Custus Ignis i Drac Olivé de la UEC Olesa.

Concert revetlla jove, amb Scorpio + La Mercabanda + DJ. A partir de les 23:55 hores, al parc municipal. Organització: Ajuntament.

Concert de revetlla amb Hotel Cochambre i Disco Cochambre. A partir de les 23:55 hores, a la Plaça Catalunya. Organització: Ajuntament.

Dissabte 24

Matinades 2023. Recorregut pels carrers del Nucli Antic: plaça de les Fonts, carrers Església, Sastre, Verge del Pilar, Sant Antoni, riera de Can Carreras, plaça Reverend Massana, carrer Creu Reial, porxo de Santa Oliva, carrer Creu Reial, plaça Nova i local de la UEC. A les 8 hores, organitzat per l’Associació de Gegants, Grallers i Nans d’Olesa.

Vermut musical amb Lua & Jordi (Lua Rincón i Jordi Moles). A les 12 hores, al parc municipal. Organització: Ajuntament.

Espectacle de dansa amb l’Esbart Olesà. A les 19 hores, al teatre La Passió. Organització: Esbart Olesà.

Espectacle de circ “Bellboy circus”, amb la companyia TotalCirc. A les 19:30 hores, a l’escola Montserrat. Organització: La Xarxa Olesa i Ajuntament.

Barraques d’Olesa. A les 20 hores, concert; a les 21 hores, sopar popular; a les 22 hores, concerts; a les 4 hores, música a les barraques. Al parc municipal. Organització: CROM, Agrupament Escolta i Guia Sant Bernat de Claravall, Custus Ignis, UEC i Apàtrides.

Sardaxou, amb la Cobla Contemporània. A les 22 hores, a la plaça de la Sardana. Organització: ACF Olesa Sardanista.

Festa Jove, amb els Dj’s Rafa Martínez Dejotadeu, Josemi, Quim Martínez i Dylan Lorenzo. A partir de les 23 hores, a la plaça de l’Oli. Organització: Ajuntament.

Concert amb orquestres per la llibertat, amb La Salseta del Poble Sec, l’Orquestra Plateria i Huapachà Combo. A partir de les 23:55 hores, a la plaça de Catalunya. Organització: Ajuntament.

Viu la Festa dels ’80 i ’90, amb Toni Peret. A partir de les 2 hores, a la plaça de Catalunya. Organització: Ajuntament.

 Diumenge 25

44a Trobada de Gegants a Olesa, amb 12 colles de gegants convidades. Cercavila pels carrers d’Olesa. A partir de les 11:15 hores. Recorregut: plaça Fèlix Figueres i Aragay, carrer Salvador Casas, plaça de les Fonts, carrers Església, Riera, passatge Molí d’Oli, carrer Anselm Clavé i plaça Fèlix Figueres i Aragay. Organització: Associació de Gegants, Grallers i Nans d’Olesa.

Vermut musical amb MúsXXL. A les 12 hores, al parc municipal. Organització: Ajuntament.

Espectacle familiar “Rocket Carnival Clownz”, amb la companyia Passabarret. A les 19:30 hores, a l’escola Montserrat. Organització: La Xarxa Olesa i Ajuntament.

Concert jove amb Lia Kali + Cynta Ayslante + Monster Rats + El repte + J. Tensei. De 19:30 a 2 hores (pausa de 22 a 23 hores). Al parc municipal. Organització: Ajuntament.

Rua i Festa de la Llum. A les 22 hores, il·luminem la plaça Fèlix Figueres i Aragay; a les 23 hores, inici de la rua: plaça Fèlix Figueres i Aragay, carrers Salvador Casas, Anselm Clavé, Jacint Verdaguer, avinguda Francesc Macià i plaça Catalunya. Per participar a la rua és imprescindible guarnir-se amb elements lluminosos. Fins a les 2 hores, gran Festa de la Llum a la plaça Catalunya. Venda anticipada de material lluminós a la Casa de Cultura del 19 al 22 de juny (de 10 a 14 i de 17 a 20 hores); venda el 25 de juny: a la plaça Fèlix Figueras i Aragay a partir de les 22 hores. Organització: Ajuntament.

Dilluns 26

Vermut musical amb DJ Josemi. A les 12 hores, al parc municipal. Organització: Ajuntament.

Sardanes de Festa Major, amb la Cobla Vila d’Olesa. A les 19 hores, a la plaça de la Sardana. Organització: ACF Olesa Sardanista.

Espectacle familiar “El taller de malabars”, amb la companyia de Circ. A les 19 hores, a l’escola Montserrat. Organització: La Xarxa Olesa i Ajuntament.

Tastets de la nostra cuina amb diferents restaurants d’Olesa. A partir de les 20 hores, al parc municipal. Organització: Ajuntament.

Finale, espectacle de música, llum i pirotècnia. Cloenda de Festa Major. A les 23 hores, al parc municipal. Organització: Ajuntament.

Dimecres 28

Presentació del llibre “10 anys, 10 contes” realitzat gràcies a una campanya de micromecenatge per celebrar els 10 anys de l’Associació Centre de Recursos en TEA (Catalunya Central). A les 19 hores, a la Biblioteca.

Divendres 30

Dona el millor de tu: dona sang. De 15 a 22 hores, a l’AA VV de La Central. Organització: Banc de sang i teixits.

Festa Major del barri La Rambla-Eixample. Ball amb l’orquestra New Marabú, a les 22 hores; Discomòbil, a càrrec de Dylan Lorenzo, amb servei de bar al parc, a les 24 hores. Organització: AAVV La Rambla-Eixample (telèfon de contacte: 616 552 271).

 

L’agenda del Juliol

Dissabte 1

Mercat Origen Montserrat. De 10 a 14 hores, a la Plaça de les Fonts i al carrer dels Arbres. Organització: Ajuntament, Parc Rural del Montserrat, Diputació i Associació Terra i Mans.

8a edició de Música als patis. A les 22 hores, al Centre Cultural Cal Puigjaner. Organització: AAVV Casc Antic.

Festa Major del barri La Rambla-Eixample. Torneig de dominó, a la Penya del Madrid; Festa Holli, a les 11 hores; Vermut electrònic amb DJ David de la Torre, a partir de les 12:30 hores. Al Parc de l’Estatut. Inflables (girasalta, futbolí humà, circuit de cars, peixera), a les 18 hores; Sopar popular (porta el teu sopar i comparteix amb els veïns!), a les 21 hores; Discomòbil, a càrrec de DJ Rufo, a les 23 hores. Organització: AAVV La Rambla-Eixample.

Diumenge 2

Fem teatre! Mostra de final de curs dels tallers de teatre del Casal. A les 18 hores, al Casal. Organització: Associació El Casal Cultural d’Olesa.

Festa Major del barri La Rambla-Eixample. Espectacle infantil, a les 12 hores; Torneig de petanca a l’escola Ferrà; Vermut electrònic a càrrec de DJ Liard, a les 13 hores; Exhibicions de ball a càrrec de l’escola Alegria, a les 19 hores; Traca final amb l’espectacle de dimonis “Factoria de foc Cornellà”, a les 21 hores. Al Parc de l’Estatut. Organització: AAVV La Rambla-Eixample.

Dilluns 3

Sardanes a la fresca, amb la Cobla Jovenícola de Sabadell. A les 21:30 hores, a la plaça de la Sardana. Organització: ACF Olesa Sardanista.

Dissabte 8

8a edició de Música als patis. A les 22 hores, al Centre Cultural Cal Puigjaner. Organització: AAVV Casc Antic.

Teatre: “En vísperas de la primavera”, protagonitzada per dones refugiades de la guerra d’Ucraïna i dirigida per la dramaturga Irina Dendiouk. A les 19 hores, a la Casa de Cultura. Organització: Ajuntament.

Diumenge 9

Visites a la Torre del Rellotge i al Casc Antic. A les 11 hores, a la plaça de les Fonts. Organització: Ajuntament.

Dilluns 10

Sardanes a la fresca, amb la Cobla La Principal del Llobregat. A les 21:30 hores, a la plaça de la Sardana. Organització: ACF Olesa Sardanista.

Dimarts 11

Hora del conte per a petits (0-3 anys). A les 18 hores, a la Biblioteca.

Hora del conte per a nens i nenes a partir de 4 anys. A les 18 hores, a la Biblioteca.

Dissabte 15

8a edició de Música als patis. A les 22 hores, al Centre Cultural Cal Puigjaner. Organització: AAVV Casc Antic.

Festa Major del barri La Central. Fins al 17 de juliol. Organització: AAVV La Central-L’Olivera.

Dilluns 17

Sardanes a la fresca, amb la Cobla La Principal de la Bisbal. A les 21:30 hores, a la plaça de la Sardana. Organització: ACF Olesa Sardanista.

Hora del conte per a petits (0-3 anys). A les 18 hores, a la Biblioteca.

Dijous 20

Hora del conte per a nens i nenes a partir de 4 anys, a càrrec de Sherezade Bardají. A les 18 hores, a la Biblioteca.

Dissabte 22

8a edició de Música als patis. A les 22 hores, al Centre Cultural Cal Puigjaner. Organització: AAVV Casc Antic.

Festa Major del barri de Les Planes. Organització: AAVV Les Planes.

Dilluns 24

Sardanes a la fresca, amb la Cobla Sant Jordi (Barcelona). A les 21:30 hores, a la plaça de la Sardana. Organització: ACF Olesa Sardanista.

Dijous 27

Hora del conte per a nens i nenes a partir de 4 anys, a càrrec de Sherezade Bardají. A les 18 hores, a la Biblioteca.

Divendres 28

Festa Major de l’urbanització Ribes Blaves. Fins al 30 de juliol. Organització: AAVV Ribes Blaves.

Dissabte 29

8a edició de Música als patis. A les 22 hores, al Centre Cultural Cal Puigjaner. Organització: AAVV Casc Antic.

Dilluns 31

Sardanes a la fresca, amb la Cobla Vila d’Olesa. A les 21:30 hores, a la plaça de la Sardana. Organització: ACF Olesa Sardanista.

 

Totes les activitats proposades en aquesta secció són enviades per les entitats i associacions organitzadores. La redacció del 08640 no es fa responsable d’alteracions dels programes o de canvis d’última hora.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Fora de joc

Resistiré…

Farmàcies de Guàrdia