L’agenda de l’Abril

Exposicions

Fins al 16 d’abril

“Icones dels misteris”, de l’Associació Col·lectiu Misteris Olesa. A la Casa de Cultura.

 

Fins al 18 d’abril

“Un passat molt present”, de l’Associació Col·lectiu Misteris Olesa. Al Mercat Municipal.

 

Fins al 28 d’abril

Exposició-mostra “Machu Picchu i la mare terra”. Al restaurant Mare Terra, Plaça de les Fonts.

 

Teixint creacions “Construint creacions”, de Miquel Grima. A la Biblioteca.

 

Fins al 30 d’abril

“Educar la mirada”. A la Casa de Cultura. Organització: Fundació Escola Municipal d’Arts i Oficis.

 

 

 

Dimecres 12

Club de lectura infantil “Menjallibres” (5è i 6è de primària). A les 17:30 hores, a la Biblioteca.

 

Presentació del llibre “Las huellas de mi pasado” de l’autora local Carmen Moreno. A les 18 hores, a la Biblioteca. Organització: Dones i Progrés.

 

Dijous 13

Presentació del llibre “Impremta i biblioteca a l’hospital militar de Montserrat (1936-1939)”. El darrer treball de l’esparreguerina Àngels Rius i Bou. Una síntesi de la història humana i cultural dins del recinte de Montserrat durant la Guerra Civil. Presenta l’acte Marina Tiller Rubiol. A les 19 hores, a la Biblioteca. Organització: Òmnium, Pla de Montserrat, OlesaAteneu i Biblioteca.

 

Divendres 14

Instal·lació de les noves llambordes Stolperseteine, dedicades a Miquel Boada Navarro, Jaume Manyà Argilaga i Josep Pinyol Mayor. A les 18 hores, a la Plaça Fèlix Figueres i Aragay.

 

Conferència: “La dona combatent a la Guerra Civil espanyola: milicianes i dones soldat”, a càrrec de l’historiador Gonzalo Berger. A les 19 hores, a la Casa de Cultura.

 

Dissabte 15

Olesa represaliada: visita pels espais de la Guerra Civil a Olesa. A les 10:30 hores, a la Plaça de les Fonts.

 

Club de lectura “Llegim el teatre”: “El temps i els Conway”, de J.B. Priestley, grup conduït per l’Espe Piñero. A les 11 hores, a la Biblioteca.

 

Cinema: “Déu es dona i es diu Petrusca”. A les 18 hores, a la Casa de Cultura. Organització: Associació Col·lectiu Misteris Olesa.

 

Cinema: “Zombie child”. A les 18:30 hores, al Casal. Organització: Associació El Casal Cultural d’Olesa.

 

Dijous 16

L’esclat de la primavera! A les 9 hores, a la Plaça Fèlix Figueres i Aragay.

 

Representació de la Passió d’Olesa. A les 11 hores, al teatre La Passió.

 

Pedalada infantil amb motiu del Dia Internacional de l’Esport. Ruta pels carrers d’Olesa i Bike Park. A les 17 hores, des de la Plaça Catalunya. Organització: Unió Ciclista Olesana.

 

Teatre “Entre peus i mans”, amb Camut Band Junior. A les 17:30 hores, al Casal. Organització: APEIJ La Xarxa Olesa.

 

Divendres 17

Hora del conte “La formiga Josep Maria”, amb Santi Rovira. Adreçat a nens i nenes d’1 a 3 anys. A les 17:30 hores, a la Biblioteca.

 

Dissabte 18

Taller d’art per a tots els públics “Sant Jordi: art i literatura”. A les 18 hores, a l’Escola d’Arts i Oficis i a la Biblioteca.

 

Dimecres 19

Club de lectura infantil “Menjallibres” (5è i 6è de primària). A les 17:30 hores, a la Biblioteca.

 

Dijous 20

Hora del conte amb Mon Mas (recomanada a partir de 4 anys). A les 18 hores, a la Biblioteca.

 

 

Conferència: “Què és la fisioteràpia?”, a càrrec de la fisioterapeuta Inma Márquez. A les 18 hores, a la Comunitat Minera Olesana. Organització: Ariadna.

 

Lliurament dels Premis Instagram de la Ruta dels Misteris. A les 19 hores, a la Comunitat Minera Olesana. Organització: Associació Col·lectiu Misteris d’Olesa i Comunitat Minera Olesana.

 

Conferència: “Les labiades, una família de plantes remeieres i aromàtiques”, a càrrec d’Àngel Hernández Cardona. A les 19 hores, a la Biblioteca. Organització: Capreolus (Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà).

 

Lliurament dels 39a Premis Recerca Vila d’Olesa, 28è Premi Batec Jove i 4t Premi de Recerca amb Perspectiva de Gènere. A les 19 hores, a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

 

Divendres 21

Hora del conte especial per celebrar la Diada de Sant Jordi amb un conte diferent! “Un camí boscós, un udol sobtat, l’ensurt de trobar una molleta de pa. Dins la fosca una nit, la lluna es va adormir. El mar li va fer de coixí, la bressa i la torna nova.” Espectacle de contes per a públic familiar amb nens i nenes de més de 3 anys. A les 18 hores, a la Biblioteca.

 

Dissabte 22

Representació de La Passió d’Olesa. A les 18 hores, al teatre La Passió.

 

Presentació dels contes “La Serp Estricadora s’amaga al pati de casa” de Joan Francesc Cánovas i il·lustrat per Rubén del Rincón i de “El gegant Peladits i el Joanet de cal Puigjaner” de Natàlia Oriol i il·lustrat per Ot Boltà. A les 12 hores, a la Biblioteca. Organització: Edicions Paper d’Estrassa.

 

Presentació del llibre “El desván de Noa”, amb l’actuació de Dansa Bollywood, a càrrec de Luna Nueva Mou-t Espai de Dansa i Moviment. Organització: Associació de Dansa Luna Nueva.

 

XXI Trobada d’esbarts infantils i juvenils, amb la participació de l’Esbart Olesà, Bitrac Dansa d’Igualada, Esbart Monistrol Dansaire i Esbart Rocasagna de Gelida. A les 18 hores, a la Plaça Fèlix Figueras i Aragay. Organització: Esbart Olesà.

 

Ballada de sardanes, amb la Cobla Vila d’Olesa. A les 18:30 hores, a la Plaça de la Sardana.

 

Custusigniada: segona Trobada del Montserratí. Festa a la Font de Can Roure. A les 21:30 hores, inici al pati de la Casa de Cultura. Organització: Colla de Diables Custus Ignis.

 

Diumenge 23

Sant Jordi 2023, durant tot el dia, per diferents carrers del poble.

 

Dimarts 25

Tast de formatges del Montserratí i maridatge de vins, a càrrec de El Pebre, dins el projecte Parcs i biblioteques, Naturalment–Montserrat. A les 18:30 hores, a la Biblioteca.

 

Dimecres 26

Club de lectura infantil “Menjallibres” (5è i 6è de primària). A les 17:30 hores, a la Biblioteca.

 

Dijous 27

Festa literària dels Voluntaris d’Olesa. Aquest acte serveix per donar a conèixer les poesies presentades al Concurs de Poesia impulsat des de la mateixa entitat. A les 18 hores, a la Biblioteca. Organització: Associació Voluntaris d’Olesa.

 

Espectacle “Las bodes de Fígaro” (The Royal Opera). A les 19:45 hores, al Casal. Organització: Associació El Casal Cultural d’Olesa.

 

Divendres 28

Club de lectura general: “L’estiu que la mare va tenir els ulls verds”, de Tatiana Tibuleac. A les 18 hores, a la Biblioteca.

 

Bajoques pebrines: lectura de poesia eròtica pornogràfica del segle XVII, amb Janot Carbonell i Montse Farré. A les 19:30 hores, a la Casa de Cultura.

 

Dissabte 29

“Fem una volta?” Descoberta dels itineraris saludables urbans. A les 10 hores, a la Plaça Fèlix Figueras i Aragay. Organització: Ajuntament.

 

Fira del vi. De 17 a 24 hores, a la Plaça de l’Església. Organització: AAVV Casc Antic.

 

Diumenge 30

Cinema (títol pendent de concretar). A les 18:30 hores, al Casal. Organització: Associació El Casal Cultural d’Olesa.

 

Totes les activitats proposades en aquesta secció són enviades per les entitats i associacions organitzadores. La redacció del 08640 no es fa responsable d’alteracions dels programes o de canvis d’última hora.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Fora de joc

Resistiré…

Farmàcies de Guàrdia