La Sardana, candidata

El Ple de l’Ajuntament d’Olesa del 27 de setembre passat ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups manifestar el suport de l’Ajuntament a la candidatura de la sardana a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, de la UNESCO, impulsada per la Confederació Sardanista de Catalunya.

Va ser el regidor de Cultura, Xavier Rota l’encarregat de defensar la proposta de suport a la candidatura de la sardana a la Llista representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO. El regidor va recordar que el patrimoni immaterial “és vist com un dipòsit de la diversitat cultural i l’expressió creativa, així com una força motriu per les cultures vives”, i per aquesta raó la UNESCO encoratja les comunitats per identificar, documentar, protegir, promoure i revitalitzar aquest patrimoni. En el cas de la sardana, va afirmar Xavier Rota, “és la dansa popular i tradicional més arrelada a la nostra vila”, ja que ha estat present als carrers i places amb les cobles-orquestra de finals del segle XIX, passant per les colles sardanistes dels anys 40 i 50 fins a la fundació el 1957 de l’Agrupació Cultural Folklòrica Olesa Sardanista. D’aquesta entitat el regidor va destacar la seva gran tasca en la promoció de la sardana, tant pel que fa a l’aprenentatge a les aules, com amb la creació de la Cobla Vila d’Olesa o organitzant ballades de sardanes al llarg de l’any.

 

Precisament, va ser el president d’Olesa Sardanista, Pere Salvador, qui va continuar la defensa de la proposta destacant la infinitat de vicissituds per les quals ha passat la dansa de la sardana en els seus 200 anys de vida, unes vicissituds que no han impedit que la sardana estigui plenament implantada al territori, ho demostren les prop de tres mil activitats sardanístiques que s’organitzen al país. Salvador va explicar que amb la voluntat d’impulsar encara més la sardana, l’any 2014, es va crear la Confederació Sardanista de Catalunya, que fa dos anys que treballa en la candidatura davant la UNESCO.

Tots els grups municipals van donar suport a la proposta de manifestar el suport de l’Ajuntament d’Olesa a la candidatura de la sardana a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, de la UNESCO, tot agraint i destacant la feina que fa Olesa Sardanista en el foment de la sardana. Olesa de Montserrat és el primer municipi del Baix Llobregat Nord en manifestar aquest suport.

ACF Olesa Sardanista

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Guaita!

Fora de joc

Futbol Sala

Campiona i rècord

Boxa

Farmàcies de Guàrdia