La Passió

El passat 1 de maig, coincidint amb la cloenda de la temporada 2023, la representació de La Passió d’Olesa va comptar amb la presència de l’abat de Montserrat, Manel Gasch, i del bisbe de Vic, Romà Casanova. Ambdós van ser rebuts a la seva arribada al teatre, per Pere Quer, president de La Passió d’Olesa, i Pilar Puimedon en representació del Consell Directiu, i també els va acompanyar la presidenta de Consell Consultiu, Cristina Pujol. A més, el rector de la parròquia d’Olesa, mossèn Esteve Fernández, que és conseller nat de l’entitat, els va donar la benvinguda a la plaça. Gasch i Casanova van signar el llibre d’honor de La Passió d’Olesa i van compartir uns moments a l’escenari amb els col·laboradors i col·laboradores acabada la representació.

Per altra banda, La Passió va cloure la temporada amb més de 5600 persones que han assistit a les 8 funcions que s’han representat a Olesa des del 12 de març. Els directors de La Passió, Xavier Povill i Joan Gil, han destacat la bona acollida d’espectadors d’enguany, amb una mitjana de 700 persones assistents a cadascuna de les funcions. Unes xifres que, segons apunten Povill i Gil, no s’assolien des dels anys ‘90. Els directors també han explicat que la temporada 2023 consolida les novetats tècniques i artístiques de l’obra, que aporten més dinamisme a la representació sense renunciar a l’emoció dels espectadors. Segons Gil, “l’any passat vam aconseguir un espectacle àgil, però no vam arribar a emocionar al públic tot el que volíem. Per això, aquesta temporada es va treballar intensament amb els actors el component més emotiu dels personatges. Escoltades les valoracions, creiem que hem aconseguit que el públic s’emocioni i gaudeixi del ritme trepidant de La Passió”. Per la seva banda, Povill ha afegit que enguany totes les escenes de l’obra s’han retocat a fi d’aconseguir aquest component emotiu.

La darrera funció de la temporada 2023 de La Passió va ser un moment especial per l’actor Josep Maria Cascante, que va representar per darrera vegada al personatge de Judes, després de 7 anys interpretant-lo. “Deixar d’interpretar a Judes fa pena, l’he gaudit moltíssim, però és llei de vida i s’ha de donar el relleu generacional a altres actors en un poble com Olesa que compta amb un talent innegable”, va dir.

Jaume Paltor i Adriana Llobera, que s’estrenaven als papers de Jesús i de Maria Magdalena, respectivament, aquest 2023, també van viure amb il·lusió l’última representació de la temporada de La Passió d’enguany.

I per acabar, el passat 7 de maig, el dinar de germanor ha posat avui el colofó a la temporada 2023 de La Passió d’Olesa, una jornada per donar les gràcies a totes i cadascuna de les persones que formen part de l’entitat per la seva dedicació. Una dia també per compartir, divertir-se, fer balanç i, també, homenatjar els col·laboradors i col·laboradores. En el transcurs de la vetllada, s’ha lliurat el diploma d’honor als col·laboradors i col·laboradores que enguany han complert 25 anys de col·laboració continuada o bé 35 de discontinus. Enguany també ha tornat el dinar el concurs estrella de la vetllada: “30 monedes”.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Alimentació

Farmàcies de Guàrdia