Exàmens de la Selectivitat, a l’institut Creu de Saba d’Olesa

L’institut Creu de Saba d’Olesa de Montserrat serà un dels centres de secundària que acollirà entre els dies 7 i 10 de juliol les Provés d’Accés a la Universitat (PAU) 2020. Habitualment, la selectivitat només es desenvolupa a les universitats però enguany, amb l’emergència sanitària del coronavirus, s’han incorporat centres de secundària d’arreu de Catalunya per afavorir el compliment de les distàncies de seguretat establertes per les autoritats sanitàries. De la mateixa manera ha passat amb la durada de les proves, ja que s’acostumen a fer durant tres dies però la Generalitat ha decidit ampliar-les una jornada més.

Des de l’equip directiu del Creu de Saba, el secretari, Javier Morales, ha explicat que durant els darrers dies l’institut ha estat preparant el dispositiu per acollir els exàmens de selectivitat al centre. Per Morales és tota una novetat ja que fins aquest any la selectivitat sempre s’havia celebrat en seus universitàries. Morales ha explicat que “en total faran els exàmens a l’institut Creu de Saba un total de 159 estudiants de Batxillerat d’Olesa, procedents del Creu de Saba, el Daniel Blanxart i el Daina Isard. A més a més també vindran alumnes de dos centres de secundària de Sant Esteve Sesrovires.

Les PAU 2020 estan marcades per les mesures de seguretat i d’higiene per evitar la propagació del coronavirus. Javier Morales ha explicat que s’hi destinaran un total d’11 aules i que tindrà una ocupació màxima de 15 joves amb la separació mínima de dos metres.

Després de cada examen, la Generalitat ha establert que hi haurà una hora i mitja de temps per poder fer la neteja de les aules. L’ús de mascareta serà obligatori per a l’alumnat, professorat i personal de suport a l’interior del centre docent i només se la podran treure a l’hora de fer l’examen. A més, a l’entrar i sortir del centre, tothom s’haurà de fregar les mans amb gel hidroalcohòlic i també cada vegada que s’intercanviï paper o qualsevol objecte amb una altra persona.

Una altra de les mesures serà la crida esglaonada per grups a l’hora de comprovar la identitat de l’alumnat i l’accés a les aules. En cada franja horària no es podrà sortir de l’aula fins que no hagi transcorregut una hora des de l’inici de la prova i prèvia autorització del professor responsable de l’aula. Els passadissos només podran ser ocupats en el moment d’accedir a les aules.

Des de l’Institut Creu de Saba, Javier Morales ha destacat que la preparació del centre com a seu d’exàmens de la selectivitat “és un repte organitzatiu ja que cal pensar com distribuir les zones perquè l’alumnat es barregi el mínim possible i que la unitat de 15 joves que entren a les aules a fer els exàmens sigui el més estable possible”.

Els horaris previstos per als diferents exàmens són els següents:

Dimarts 7 de juliol:

9 a 10.30h Llengua castellana i literatura

12 a 13.30h Ciències de la Terra i del Medi Ambient / Fonament de les arts  Matemàtiques aplicades a les ciències socials.

15 a 16.30h Anàlisi musical / Història de l’art / Física

 

Dimecres 8 de juliol:

9 a 10.30h Llengua catalana i literatura

12 a 13.30h Llengua estrangera

15 a 16.30h Electrònica / Economia de l’empresa / Literatura catalana

 

Dijous 9 de juliol:

9 a 10.30h Història

12 a 13.30h Dibuix artístic / Llatí / Matemàtiques

15 a 16.30h Dibuix tècnic / Història de la filosofia / Literatura castellana

 

Divendres 10 de juliol:

9 a 10.30h  Química / Disseny / Geografia

12 a 13.30h Biologia / Cultura audiovisual / Grec / Tecnologia industrial

 

L’Institut Creu de Saba d’Olesa de Montserrat serà una de les 59 seus dels exàmens de les PAU 2020.

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Guaita!

Fora de joc

Futbol Sala

Campiona i rècord

Boxa

Farmàcies de Guàrdia