Esport per a tothom

Des de la Regidoria d’Esports s’organitzen activitats esportives adreçades a nens i nenes de primària i secundària amb el Circuit Esportiu Escolar que es fa cada diumenge en col·laboració amb les entitats esportives del municipi i la Tarda Esportiva, que s’organitza amb un monitor als parcs públics. Per al col·lectiu de la Gent Gran organitza activitats dirigides als Circuits de Salut dels parcs municipals.

L’objectiu del Circuit Esportiu Escolar és donar a conèixer les entitats esportives del municipi i potenciar la participació dels nens i nenes en aquestes activitats.

Són un total de 13 jornades obertes a tots els nens i nenes del municipi de 6 a 14 anys que s’organitzen tots els diumenges a les instal·lacions pròpies de cada entitat, i si no en disposen, a l’espai que s’habiliti. Hi ha esports com el tennis, tennis taula, bàsquet, futbol, futbol sala, ciclisme, patinatge, tir amb arc, twirling, ciclisme o atletisme. Toni Grima, cap d’Esports de l’Ajuntament va explicar que “amb aquesta iniciativa es busca obrir les entitats al municipi amb la promoció de les seves activitats i que els nens i nenes practiquin esport amb una motivació extra”.

Per tal de motivar als nens i nenes, s’ha fet un passaport esportiu per a cada participant que se segellarà a cada activitat que realitzi per premiar la seva implicació. Al final de la temporada, el 15-16 de juny coincidint amb la Cursa del Foc que s’organitza pels volts de la Festa Major d’Olesa, es premiarà als nens i nens que han tingut més participació.

Aquesta iniciativa neix d’una proposta que es va fer al Consells Esportius que s’organitzen cada tres mesos. Aquest és el primer any i ja se’n van fer tres jornades, amb l’UCO, el Club Esportiu Olesa Patí i amb el Club Tennis Olesa.

I per a potenciar l’esport entre el col·lectiu de joves s’està organitzant la Tarda Esportiva, una activitat multiesports dirigida a joves de 6 a 14 anys i que es fa a parcs i espais públics municipals amb dos monitors, des del passat mes de novembre.

I des Del departament d’Esports també es vol promocionar l’activitat física entre el col·lectiu de la Gent Gran als Parcs de Salut del municipi. Des d’aquesta regidoria es va constatar que se’n feia poc ús d’aquests espais per desconeixement, i per això ara hi ha monitors que guien als usuaris i usuàries i que expliquen com funciona la maquinària del circuit, quines són les postures correctes, quin nombre de repeticions s’han de fer o quina maquina en concret s’ha de fer servir per treballar determinades zones del cos amb afectació o dolor. Aquestes activitats es fan els dimarts al parc de Poble Sec, i divendres, al parc de Salut de Les Planes de 11:40 a 12:30 hores.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Som el teu estiu

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Farmàcies de Guàrdia