Entrevista amb Jordi Dalmases, soci-fundador i primer president del NBO

“El NBO és l’hereu de la tradició de bàsquet a Olesa amb gairebé 90 anys d’història”

 

P: Fem una mica d’història… quina era la situació del bàsquet a Olesa fa vuit anys?

R: El 19 de maig de 2013 un grup de persones format per pares, mares i exjugadors de bàsquet vàrem fundar el Nou Bàsquet Olesa amb l’objectiu de garantir la continuïtat del bàsquet a la nostra vila. En Jordi Dalmases, Raquel Llobera, Ferran Centelles, Xavier Aliaga, Xavier Valentí, Àfrica Ortega, Juanma Aloy i Miquel Benages vam ser els socis fundadors del Nou Bàsquet Olesa i vam formar la primera Junta directiva del club, amb les incorporacions de Josep Carrera i Carlos Castuera, posteriorment.

Quatre anys després, el 2017, es van produir les primeres eleccions per renovar els membres de la Junta, i, un grup majoritari dels socis fundadors vam decidir presentar-nos de nou per continuar treballant per assolir els objectius proposats i afegir-ne de nous pels següents anys.

P: I els 75 anys del CB Olesa?

R: El 2013 aquest grup que et comentava ens vàrem ajuntar per intentar assegurar la pràctica de bàsquet a la nostra vila. Desgraciadament no es va poder donar continuïtat als 75 anys del CB Olesa per la seva greu situació econòmica i va néixer el 19 de maig el Nou Bàsquet Olesa per ser l’hereu del bàsquet olesà.

Personalment em vaig emocionar el dia que els meus companys de Junta van escollir-me perquè jo representés l’NBO i fos el primer president de l’entitat, tot i ser el membre més jove de la junta. Vaig recordar-me del meu avi i del meu pare, que en el seu dia van ser presidents del CB Olesa i he dedicat moltes hores i he donat el millor de mi mateix perquè ells, siguin on siguin, estiguin orgullosos de mi.

P: Com han estat les relacions amb els diferents equips de govern local?

R: Hem treballat conjuntament amb l’Ajuntament d’Olesa per a millorar el pavelló i convertir els espais que utilitzem en instal·lacions dignes. Amb les nostres conviccions i constància hem aconseguit cobrir la pista exterior per a millorar la qualitat dels entrenaments. No ha estat fàcil,  durant aquest temps hem negociat amb tres alcaldes diferents i quatre regidors d’Esports per explicar quines eren les necessitats del club i defensar els interessos de més de 400 socis.

P: De què et penedeixes en aquests vuit anys?

R: Durant aquests anys amb més encerts o menys, sempre hem intentat ser el màxim de rigorosos, propers a les famílies i transparents en la gestió del club. Alguna vegada hem donat la confiança a alguna persona dins l’organigrama de l’NBO i el resultat no ha sigut l’esperat, però no ens podem penedir de la decisió de confiar amb alguna persona o càrrec. A vegades a la pràctica no surt com un desitja i sempre s’ha rectificat i treballat pel bé del club.

P: Com deixeu l’entitat?

R: El Nou Bàsquet Olesa és un club amb futur, esperança, econòmicament sostenible, sòlid esportivament i amb uns valors que van des dels més petits de l’escola de bàsquet (ESBOL) fins als primers equips sèniors. Un club de bàsquet que forma persones, que és realista i ambiciós alhora, hereu de la tradició de bàsquet a Olesa amb gairebé 90 anys d’història.

P: Perquè deixeu la Direcció del club?

R: La majoria de la Junta Directiva i jo mateix creiem que s’ha acabat un cicle i és el moment idoni per començar-ne un altre amb noves persones que liderin els projectes, n’engeguin d’altres i assoleixin nous reptes amb la màxima il·lusió per aconseguir els objectius esportius i socials del club. Tots i totes hem dedicat a l’NBO moltes tardes del nostre temps lliure i amb 8 anys és el moment de fer un pas al costat.

P: Serà el moment dels agraïments, oi?

R: Si, moltes gràcies als entrenadors/es que sou l’essència del club i sempre heu respost a les convocatòries amb la vostra entrega i compromís. Gràcies als jugadors/es que doneu sentit al club, on us hem vist créixer, aprendre, millorar i gaudir del bàsquet a la pista de joc. Gràcies als pares, mares i famílies que ens heu donat confiança durant aquest temps. Gràcies als directors esportius, coordinadors/es i xarxes socials que sou els pilars que subjecteu el club amb el treball diari. Gràcies a l’Antonio Ortega, Fina Martí, Roger Ginestet, socis, sòcies, sponsors i totes aquelles persones que ens heu acompanyat durant tot o part del trajecte del club. Tots vosaltres heu sigut, sou i sereu l’NBO.

NdelaR: pel període 2021-2025, només s’ha presentat una candidatura que s’ha donat per guanyadora, encapçalada per l’ex-vicepresident Xavier Aliaga.

Redacció 08640

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Alimentació

Farmàcies de Guàrdia