Entrevista amb… … Cèlia Sánchez Gómez, guanyadora del Concurs de Projectes d’Els Misteris d’Olesa

Cèlia Sánchez (Barcelona, 1963) ha cursat estudis de Belles Arts i és llicenciada en Filologia Hispànica. Viu a Sant Boi de Llobregat i està dedicada plenament a la pintura i a la recerca i elaboració permanent d’un llenguatge plàstic personal. Ha obtingut premis en diferents certàmens, tant a Catalunya com a la resta de l’Estat. La Cèlia també ha participat en exposicions col·lectives i n’ha realitzat d’altres a títol individual. El projecte guanyador consta d’11 teles amb oli acrílic, de 81×65 cm (25F) en posició horitzontal i cada obra va acompanyada d’una breu descripció.

 

P: En què es va inspirar per a fer aquests quadres?

R: Realment, en una cosa que sembla molt genèrica: la vida mateixa. Les vivències col·lectives, els successos que han passat i passen, tant aquí com a la resta del món. Es podria dir que plasmen la realitat actual que s’està vivint, la violència implícita. I és que hi ha imatges que no me les puc treure del cap i, crec que ningú tampoc. S’assembla molt al que succeeix als territoris palestins i és un contrast que costa de pair.

 

P: Com explicaria aquesta obra al públic?

R: Primer de tot, es tracta de dues representacions artístiques diferents: els misteris són escultura i el projecte, és pintura. El que he fet és imaginar-m’ho des d’una perspectiva d’edifici: la casa és l’ànima o la consciència de cada escena i cada quadre, els 11 misteris, és una finestra en terme mitjà. Ara bé, hi ha moltes sorpreses ja que la vida real inunda cada escena.

 

P: Què es pot veure en els quadres?

R: Posant com exemple els dos primers presentats, el de la pregària és la presentació de la figura de Crist que reflexiona. D’alguna manera, capta la seva versió més humana abans que li passi tot. El de la Verge Maria, l’altre personatge intens i important, en el seu moment de soledat. Recollint les dues vessants: la més humana (pensaments, sentiments) i la divina (coneix perfectament tot el que succeirà i com s’ha de portar, humanament, tot plegat). Un dels altres que ja he fet, “El bes de Judes”, canvia totalment perquè apareix més gent. El personatge de Judes comparteix el pla mitjà, ara bé, al fons hi ha molt moviment, amb molta violència i dolor.

 

“Els quadres contenen moltes sorpreses ja que la vida real inunda cada escena”

 

P: Com es va sentir quan li van dir que havia guanyat?

R: Una gran alegria i molta emoció. Estava molt implicada. Fins i tot vaig arribar a pensar que si no guanyava, acabaria fent igualment el projecte. Realment, és una història que no la pots deixar de fer. És una passió i s’ha d’agafar amb molta passió, també.

 

P: I el títol del projecte?

R: He respectat el que surten a les bases “Els Misteris de La Passió”. Ara bé, potser a la cartel·la que acompanyarà cada quadre posaré algun subtítol que descrigui millor com he adaptat cada quadre.*

(*Posteriorment a l’entrevista, el títol decidit ha estat “Impressions”)

 

 

 

La proposta promet no deixar indiferent al públic. I des de l’organització recomanen no quedar-se amb una mirada superficial. S’està treballant en que la mostra, que es va inaugurar el passat 7 d’abril juntament amb la presentació de les activitats de Setmana Santa, es pugui exposar a d’altres municipis.

 

El Col·lectiu dels Misteris d’Olesa celebra aquest any el seu 25è aniversari i ho ha volgut fer d’una manera ben especial. Amb la complicitat i impuls de l’Escola Municipal d’Arts i Oficis, va proposar el repte de crear una col·lecció pictòrica al voltant de les onze imatges que conformen els Misteris d’Olesa, i que s’exposen cada any, Dijous i Divendres Sant, en diferents cases i locals del municipi. Amb l’objectiu de renovar, a través de la pintura, aquesta imatgeria, va organitzar un concurs de projectes per escollir una proposta plàstica que sintetitzés tot allò que simbolitzen els Misteris, el que evoquen i, sobretot, el sentiment que provoquen en qui els contempla.

 

S’hi van presentar un total de quatre artistes i un jurat professional (format per Pep Montoya, Montse Farré i Carme Margarit) va escollir la proposta de la Cèlia Sánchez Gómez com a la guanyadora del Concurs. La col·lecció, que quedarà en propietat del Col·lectiu dels Misteris d’Olesa, es podrà visitar a la Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura d’Olesa fins al 28 d’abril.

 

Olga Solà i Rivera

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Som el teu estiu

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Farmàcies de Guàrdia