Ens pot mossegar un gos

Tots coneixem la llei de la probabilitat, doncs us faig saber que aquí a Olesa la probabilitat que un gos mossegui a una persona, és molt elevada. Ningú sap quants gossos tenim al poble per habitant, però estic segur que sobrepassem el percentatge que la llei permet. Sabem de sobres que disposem d’un fabulós exercit caní ben al mig de nosaltres i que la majoria d’integrants campen per els nostres carrers sense masses mesures de seguretat. No, no tinguis cap por, el meu gos és molt bo, el tinc molt ben ensenyat, es fa amic de tothom, no ha fet mai mal a ningú, etcètera, etcètera. El gos que et pot mossegar, si ho fa, et provocarà molts enrenous, mal físic i psicològic, cures i pèrdues de temps, un perill latent d’infecció, injeccions, antibiòtics, pomades, pegats, benes, etcètera.

Aquest gossos que ens els pinten perfectes i simpàtics, més aviat son perillosos, sense dir-los ni fer-los res de res et poden mossegar i fer-te un bon esvoranc al braç o a la cama, això serà un mal menor, penso que si al probable gos li passa per el seu original cervell d’animal, de llençar-se sobre teu i mossegar-te la cara o el coll, la desgracia seria molt superior. Els propietaris del gos diran que potser que t’ha mossegat perquè l’animal estava nerviós, o tenia gana o set, o qui sap què, no ho saben pas ni ho volen saber. Nosaltres tots sabem de segur el perquè un gos mossega, primer, és que és un animal irracional amb reaccions espontànies, segon i la mes important, si pot mossegar es perquè no porta posat el morrió reglamentari.

Si passegem per els carrers d’Olesa, veurem forces animals canins de totes mides i menes. Si has tingut la desgracia de que algun t’ha mossegat, segur que ja no miraràs on fa pipi o caca, miraràs amb temença las seves dents i las seves boques, que amb un 99% no porten pas el morrió protector i reglamentari, instrument que els seus amos tenen la obligació de fer-los portar posat. Alerta doncs tots plegats, l’augment de la població canina fa que el problema principal sigui molt mes seriós que el teníem fins fa poc.

Jaume Francesch Sole

 

 

El periòdic 08640 no es fa responsable del contingut de les cartes (opinions, comentaris, rèpliques i suggeriments d’interès general, respectuosos cap a les persones i institucions), i es reserva el dret de publicar-les i resumir-les si és necessari. Els articles que no es publiquen en aquesta edició per falta d’espai, sortiran a les properes edicions. Les cartes per a aquesta secció s’han de signar amb el nom i cognom de l’autor, DNI, telèfon i adreça. S’han d’adreçar a l’a/e: periodic08640@gmail.com

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Guaita!

Fora de joc

Futbol Sala

Campiona i rècord

Boxa

Farmàcies de Guàrdia