En la mort del mestre Salvador Bassó i Ubach

A finals del 2018 ens va deixar el mestre Salvador Bassó i Ubach. Per què l’anomenem mestre? Perquè un mestre és “una persona que amb la seva vida orienta i ajuda a créixer en tots els aspectes a les persones que l’envolten”.

El Bassó –així és com li dèiem- va ser el fundador de l’escoltisme a Olesa de Montserrat amb l’Agrupament Escolta Sant Bernat de Claravall l’any 1954, institució on s’han format generacions d’homes i dones que, gràcies al seu creixement interior, han orientat part de la seva vida a fer un servei a la societat, han jugat net en els afers quotidians i han intentat promoure un ambient de germanor conscients de la seva petita pàtria, un territori que han conegut pujant i baixant muntanyes, resseguint valls o descobrint corriols. Els campaments i les travesses d’estiu per a infants, adolescents i joves han marcat el seu caràcter i els han servit per encarar moments difícils durant la seva vida adulta. La muntanya és una escola excel·lent per formar-se de manera sana i austera.

El Salvador Bassó va demostrar amb el seu testimoni personal ser un bon patriota i un ferm defensor de la pràctica religiosa en el si de l’església catòlica a la que va dedicar moltes i moltes hores, ja fos en els actes litúrgics de la parròquia de Santa Maria d’Olesa, ja fos amb la salvaguarda de l’ermita de Sant Salvador de les Espases, espais que ell estimava incansablement.

Si a Olesa de Montserrat tenim edificis, carrers i places dedicats a mestres que van ensenyar matemàtiques, gramàtica o història, potser també en podríem tenir alguns dedicats a altres mestres promotors de l’amor a la pàtria, el compromís social i el cultiu de la vida interior.

Antics escoltes de l’Agrupament Escolta Sant Bernat de Claravall d’Olesa

 

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Som el teu estiu

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Farmàcies de Guàrdia