Els “Top 3” de la Biblioteca

Sabeu què és el que va tenir més èxit entre els usuaris de la Biblioteca Santa Oliva durant l’any passat? Novel·les, pel·lícules, contes, còmics,… Des de la Biblioteca, ens fan una repassada del top 3 per edats i gèneres.

Pel que fa a les novel·les d’adults, si ens fixem en les vegades que ha estat prestada, la més llegida a Olesa ha estat “Hasta que salga el sol”, de Megan Maxwell. En segon lloc trobem “Las hijas del capitán”, de María Dueñas, i per darrera “La filla de la tempesta”, de l’autor local Santi Baró.

Els joves i adults que llegeixen còmics tenen gustos força diferents: els més sol·licitat durant el 2019 han estat els volums d’Alita: “Ángel de combate”, de Yukito Kishiro, mentre que les noies de Brian K. Vaughan, “Paper girls”, han estat les segones més llegides. I la tercera posició en el còmics l’ocupa un dels que habitualment triomfa en aquestes classificacions, el manga “Bleach”, de Tite Kubo.

Pel que fa a la novel·la juvenil, hi veiem el pes de les lectures incloses al catàleg Legiland i també obligatòries a alguns grups d’ESO del municipi. Tant “Coraline”, de Neil Gaiman, com la història de “Noel et busca”, d’Àngel Burgas, així com “El misteri de les quatre punyalades”, de Pau Joan Hernàndez, són lectures que fan alguns nois i noies de 1r d’ESO, a més dels que trien aquestes novel·les per participar al Legiland.

També en el grup una mica més jove trobem el podi dels més prestats copat amb lectures incloses al catàleg de Legiland. Així els llibres per a majors de 10 anys (aproximadament) amb més èxit són els de la sèrie del “Diari del Greg”, de Jeff Kiney, el primer volum “Un pringat total”, i també el tercer “Això és massa!” I en tercer lloc, un amb el futbol de rerefons, “Un gran equipo”, de Luigi Garlando, de la sèrie Gol.

Si baixem el rang d’edat, continuem comprovant la influència del Legiland en les lectures que trien els nens i nenes. Així, els més llegits dels llibres per a nens i nenes fins a 9 anys són “El lladre d’entrepans”, de Patrick Doyon, darrere seu, “El misteriós manuscrit de Nostraratus”, de Geronimo Stilton, i per tancar la classificació un altre de la mateixa sèrie: “El meu nom és Stilton”, del mateix autor.

El que més ha triomfat durant l’any passat entre els petits lectors també ha quedat reflectit en els préstecs. Hem de dir que tots els trobem a la zona de petits lectors, començant per “El menjar”, d’Amélie Falière, continuant per “En barco por el río”, de Doro Göbel, i acabant amb “Tant lleuger, tant pesant”, de Susanne Strasser.

Els nens i nenes no només agafen prestats llibres de la biblioteca, les pel·lícules també solen tenir força èxit. I el que més ha agradat als petits (i als pares i mares / avis i àvies / cangurs) han estat els DVDs per començar a entendre la llengua anglesa “Let’s go Pocoyo”. Els següents a la classificació són bàsicament d’entreteniment: “Coco”, dels estudis Disney/Pixar, i la primera temporada de l’anime de Yo-kai Watch.

Als més grans també els agrada el cinema, i a la biblioteca poden satisfer el seu desig amb els DVDs que tenim disponibles. El 2019 el més vist ha estat “El pianista”, de Roman Polanski, per davant de “The party”, dirigida per Sally Potter, i també “La batalla de los sexos”, de Valerie Faris i Jonathan Dayton.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Guaita!

Fora de joc

Futbol Sala

Campiona i rècord

Boxa

Farmàcies de Guàrdia