Eleccions ajornades

Les eleccions al Consell Rector de la Comunitat Minera, programades pel passat dissabte 3 3 de febrer, durant la celebració d’una Assemblea General Extraordinària de la cooperativa, han estat posposades al 9 de març. Aquesta decisió ha portat a un grup de candidats a denunciar irregularitats en el procés.

Aquest dijous, 1 de febrer, la CMO va informar als socis i sòcies, a través d’un comunicat a la pàgina web, que es posposava l’Assemblea General Extraordinària i, per tant, les eleccions per a la renovació del 50% del Consell Rector. Segons el comunicat l’ajornament seria conseqüència d'”un malentès en la interpretació dels estatuts”. El comunicat continua destacant que, inicialment, la convocatòria preveia la renovació del 50% dels membres del Consell Rector, però “després de consultar amb els assessors jurídics de la cooperativa s’ha determinat que cal convocar de manera íntegra unes noves eleccions per renovar tots els membres del Consell Rector”.

Davant aquesta situació, un grup de socis que ha presentat candidatura al Consell Rector ha denunciat en un comunicat “irregularitats en el procés”. Entre aquestes, destaquen les discrepàncies entre la convocatòria inicial, que preveia la renovació total dels membres del consell rector, i els comunicats posteriors de la Minera, que plantejaven la renovació només del 50%.

Pere Oleart, candidat a la renovació del Consell Rector de la Comunitat Minera Olesana, ha assegurat a Olesa Ràdio que tots els associats van rebre la convocatòria amb la factura de desembre del 2023, i aquesta especificava clarament que s’havien de renovar tots els membres del Consell Rector. Segons Oleart la convocatòria de dissabte reduïa a 5 el nombre de consellers a renovar i es mantenien “els 6 càrrecs caducats en el govern de l’entitat en contra de la Llei 12/2015, i en contra dels estatuts que limiten el mandat a un màxim de 5 anys”. A més, Oleart afegeix que “els 11 càrrecs de l’actual Consell Rector estan caducats des d’aquest divendres, 2 de febrer”.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Farmàcies de Guàrdia