Editorial

Els plens municipals ordinaris es celebren un cop al mes i no solen comptar amb una gran participació de públic, si no es que es tracti un tema transcendent o que es destaqui algun assumpte en particular. De totes maneres, compta amb la cobertura de la ràdio municipal per els que ho vulguin seguir en viu i en directe.

És important destacar que els plens, del qual participen totes les forces polítiques, d’alguna manera i en teoria, serien com una gran assemblea d’olesanes i olesans, mitjançant els seus representants polítics. El ple de gener que es va realitzar el passat dijous 31 potser pugui haver-se convertit en el començament de la campanya electoral.

Por una banda, es va aprovar una modificació de crèdit per valor d’una mica més de 434.000 euros per dotar diferents partides del pressupost 2019 destinades a quatre projectes d’actuacions en la via pública i edificis municipals (zona esportiva de Les Planes, tancament de la pista exterior del pavelló municipal de bàsquet, millora de les cambres de fred del Mercat Municipal i l’adequació del solar de la Central que es destinarà a aparcament “dissuasori”, zona d’esbarjo de gossos i espai esportiu i d’estada. Resultat? Aprovada amb els vots favorables de l’Equip de Govern i d’ERC, i l’abstenció de la resta de grups (PSC, PDeCAT-Demòcrates, Movem Olesa i PP).

El regidor d’Obres explicava les inversions i les darreres obres a la via pública, però la majoria de grups de l’oposició titllava les actuacions d’electoralistes…

A més a més, al ple es van incloure dues mocions. La primera d’elles, entrada per la via d’urgència, i aprovada per unanimitat de tots els grups municipals, dona suport a les reivindicacions per garantir unes condicions laborals dignes al Cos de Bombers de la Generalitat.

La segona moció, presentada a instància del Consell Escolar Municipal, era en rebuig al tancament de dues aules de P3 a Olesa de Montserrat. La moció, però, finalment va quedar damunt la taula arran la petició de PSC i Movem Olesa, que havien presentat precisament la moció conjuntament amb el Bloc Olesà, amb la voluntat d’arribar a un acord polític que permetés que fos aprovada per la majoria de grups. La discussió d’aquesta moció, que va originar moments de tensió, destacava que, en relació a la planificació de l’oferta educativa per a la preinscripció del curs 2019-2020, “la comunitat educativa d’Olesa ha vist amb preocupació les informacions del Departament d’Ensenyament de la Generalitat en els quals s’informa que, atenent al descens de la natalitat, es produirà una reducció de matrícules de P3, que propiciarà al tancament de dos grups de P3 a Olesa”.

Finalment i en la votació, es va aprovar efectivament deixar l’assumpte damunt la taula amb els vots favorables de Bloc Olesà, PSC, Movem Olesa i PDeCAT-Demòcrates; el vot contrari del PP i l’abstenció d’ERC. Per abordar aquesta qüestió, és previst que els propers dies tots els grups polítics celebrin una reunió. Benvinguts i benvingudes a dies i mesos intensos de cara al 26 de maig…

 

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Fora de joc

Resistiré…

Farmàcies de Guàrdia